IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Nema odlaganja popisa… (foto)

Upitan da li bi bio dio Vlade, rekao je da nije time opterećen, te da nema specijalna očekivanja…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 27. IX. 2023… 12: 28… DRITAN Abazović: Nema odlaganja popisa… (foto)

Odlazeći premijer Dritan Abazović rekao je da neće biti odlaganja popisa stanovništva.

”To se neće desiti (odlaganje). Popis je od 1. do 15. novembra. Ne pravimo od toga bauk. Popis nismo imali 13 godina, bilo je izbora, bilo je svega. Od 1. do 15. novembra je popis i to je to”, rekao je Abazović novinarima.

Upitan da li bi bio dio Vlade, rekao je da nije time opterećen, te da nema specijalna očekivanja.

”Ostaje sistem torte i dalje je aktivan”, kaže on. Rekao je da mu se ne sviđa način na koji je počela da se pravi 44. Vlada.

”Sve što je postojalo kao navodni pricnip je pogrešno postavljeno. Oni na to imaju pravo. Spajić je dobio mandat, on vodi proces i neka ga vodi ali način na koji se to radi nije iskren i nije dobar za Crnu Goru. Pričali su o depolitizaciji a pričaju o davanju 40 posto po dubini”, rekao je Abazović, dodajući da su protiv manipiulativne politike.

Na ponovljeno pitanje, da li bi prihvatio poziv da bude dio Vlade, rekao je da, ako treba da se pravi 44. Vlada u kojoj bi oni učestvovali, treba da postoji druga vizija i drugi principi.

”Ne želim da se nudim njima, ali to mora da bude druga vizija i drugi princpi. Ako to su spremni da prihvate, onda nema problema, ali potrebna je druga vizija i drugi prinicipi. Ako ne uspiju da sastave Vladu, izložiću plan”, rekao je Abazović.

Čitaj još:   KO SVE IDE SA DRITANOM Abazovićem u BEOGRAD: Delegacija od “SAMO” 12 članova...

Komentarišući jučerašnji stav izvjestiteljke Ujedinjenih nacija o situaciju u pravosuđu, i o tome da se političari miješaju u pravosuđu, Abazović je rekao da su to “paušalni navodi”.

”Miješanje politike u istragu, to su paušalni navodi, ne mislim od gospođe, ali naša percepcija je da se mi ovdje da se bavimo javnim poslom. Ne skrivamo ništa od građana,a ako nesto ne valja, vlada ima pravo da iznese kritiku prema sudskoj grani vlasti”, rekao je on. Kazao je da poštuju nezavisnost sudstva, i da ne utiču na njihove odluke.

”Ali imamo pravo i obavezu prema građanima, da kažemo istinu u svakoj situaciji, to važi za sudije, premijera, medija, građani imamju pravo da čuju istinu imaju pravo na istinu i na informaciju”, dodao je on.

Spajić želi da se zaduži milijardu eura

Rekao je da Spajić želi da podigne milijardu eura, da bi povećao plate i penzije.

“Da bi zadovoljio svoj program i onda možda otišao iz Crne Gore. Što ne kaže to građanima i Crne Gore? Zato što nije spreman da izađe pred Vas, sa mnom. Ja nudim i pričam o viziji o razvoju državne politike. Ako o tome želi da razgovara, ja sam tu. Ako ne, izvršićemo predaju vlasti, gospodski”, naveo je Abazović.

Pozvao je Spajića da objasni kako će isplatiti povećane plate i penzije.

“Odakle će da isplaćuju penzije i plate povećane građanima, a cilj nam je da afirmišemo penzionere da bi pravili proteste, da bi došli do 450 eura kao da vlada to ne želi. Kako?

Čitaj još:   DANAS O "Corona party" Ramba Amadeusa za svjetsku nedelju imunizacije... (foto i video)

Kako se postiže povećanje ekonomskog rasta? Što ne objasni kako? Neka objasni, je li cilj da se proda EPCG?

Što ne kažu to pošteno, da EPCG, koja će na kraju godine, imati 100 miliona na računu treba da se stavi na londonsku berzu i proda državno srebro. Da se proda da bi se relaizovale ideje nekih ljudi”, rekao je DRITAN Abazović.

Upitan, odakle mu te informacije, kaže da je sve što priča, priča vrlo jasno…

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more