IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUGO, TOPLO, BABLJE LJETO: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas sunčano vrijeme uz malu oblačnost, dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 27. IX. 2023… 10: 28… DUGO, TOPLO, BABLJE LJETO: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu.

Temperature zraka u osam sati: Bjelašnica 5, Bugojno i Drvar 8, Ivan Sedlo 9, Sarajevo 10, Tuzla i Zenica 11, Livno 12, Sanski Most 13, Široki Brijeg 14, Stolac 15, Neum 20 i Mostar 23 stepena. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

srijeda, 27.09.2023. godine
Biometeorološke prilike su povoljne. Duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog svježijeg vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Čitaj još:   ALARM, DARKO VRIŠTI I PLAČE: Uzbuna na klinici...

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti stabilno i sunčano vrijeme uz malo oblaka. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

U subotu se očekuje sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje. Tokom noći na nedjelju rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni C…

Čitaj još:   NOVEMBAR DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more