IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Episkop mileševski ATANASIJE: Odbornicima SO Pljevlja- Glasom da se Sveta Petka proglasi za Dan opštine ugradite se u vječnost… (foto, video)

Glasanjem za novi Dan opštine koji će se praznovati 27. oktobra, na praznik Svete Petke, podići ćete ruke za oslobođenje od ostataka bezbožnog komunističkog nasleđa, oličenog u dosadašnjem Danu opštine…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 27. IX. 2023… 19: 28… Episkop mileševski ATANASIJE: Odbornicima SO Pljevlja- Glasom da se Sveta Petka proglasi za Dan opštine ugradite se u vječnost… (foto, video)

Episkop mileševski Atanasije pozvao je odbornike Skupštine opštine Pljevlja da podrže izmjene Statuta Opštine Pljevlja i proglase 27. oktobar, kada se proslavlja i vjerski praznik Sveta Petka, danom opštine.

“Kao vaš molitvenik pred živim Bogom, pozivam sve vas, narodne odbornike, da svojim glasom podržite da se Sveta Petka i zvanično proglasi za Dan opštine.

Glasajući za istinski i istorijski utemeljen Dan opštine, glasaćete za slobodu, jer su Pljevlja, nimalo slučajno, baš na dan kada se praznuje Sveta Petka, dva puta oslobađana od ropstva, i to 1912. od turskog i 1918. od austrijskog.

Vaši slavni preci su u znak sjećanja na ovaj sveti dan, dan kada je Pljevlja obasjalo zlatno sunce slobode, sagradili spomen- hram posvećen upravo Svetoj Petki. I vama je danas data od Boga prilika da se svojim glasom ugradite u vječnost. Iskoriste tu priliku!, naveo je episkop.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: URUŠAVAJU najveće vrijednosti CG moraju da ODU... (foto i video)

Kako dodaje, glasanjem za novi Dan opštine koji će se praznovati 27. oktobra, na praznik Svete Petke, podići ćete ruke za oslobođenje od ostataka bezbožnog komunističkog nasleđa, oličenog u dosadašnjem Danu opštine.

“Glas za pomenutu odluku donosi slavljenje svega onoga što je oličeno u djelu i liku Svete Petke. U tome bi se vidjela jednakost svih ljudi pred Bogom, nasuprot marksističkoj deklarativnoj socijalnoj jednakosti, koja kulminira u stvaranju bezličnog proleterijata.

Slavimo slobodu i život, a prije svega i iznad svega Onoga koji nam je darovao i slobodu i život, nasuprot uravnilovci i jednoumlju jednopartijskog sistema. Slavimo mudrost oslikanu životom Svete Petke, a slaveći mudrost, slavimo Boga, a sa Bogom nam je budućnost”, napisao je episkop mileševski Atanasije.

BONUS VIDEO: LITIJA ,,SVETA PETKA,,I KRSNA SLAVA GRADA PLJEVALJA 27.10.2019.

izvor Antena M.me

Čitaj još:   SAZNAJEMO: Policajci i crnogorski državljani uhapšeni, ispred splava...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more