IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AFERA TUNEL: Vlada naredila da se zatrpa tunel koji vodi do Višeg suda u Podgorici… (foto, video)

Vlada je, na današnjoj sjednici, usvojila Predlog za davanje saglasnosti za preduzimanje aktivnosti u cilju dovođenja u prvobitno stanje podzemnog tunela koji se nalazi na potezu od stana u Njegoševoj ulici u Podgorici u ulazu 12 do depoa Višeg suda u Podgorici…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29. IX. 2023… 00: 28… AFERA TUNEL: Vlada naredila da se zatrpa tunel koji vodi do Višeg suda u Podgorici… (foto, video)

Podsjetimo, pošto je otkriven tunel iz suterena zgrade u Njegoševoj ulici do sudskog depoa, policija je indetifikovala više osoba koji su učestovavali u ovoj operaciji, među kojima su četvorica Srba…

Vlada je, na današnjoj sjednici, usvojila Predlog za davanje saglasnosti za preduzimanje aktivnosti u cilju dovođenja u prvobitno stanje podzemnog tunela koji se nalazi na potezu od stana u Njegoševoj ulici u Podgorici u ulazu 12 do depoa Višeg suda u Podgorici.

„Budući da je 11. septembra ove godine izvršeno teško krivično delo obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, kojom prilikom je iskopan tunel, u dostavljenom Predlogu je ocenjeno da je, zbog neobezbeđenosti tunela, kao i saobraćajnice i pešačke zone ispod kojih je iskopan, neophodno da u što kraćem roku nadležna služba izvrši njegovo zatrpavanje, odnosno adekvatnu sanaciju.

Čitaj još:   Žestoka svađa! Hafiz Dževad ef. Gološ i Timur Vilić u studiju: Kani se šejtana iz Naše stranke! Vama vaša vjera, meni moja! (foto, video)

Imajući u vidu da je Osnovno državno tužilaštvo obavestilo Upravu policije da je uviđaj završen i dalo saglasnost da se izvedu građevinski radovi u cilju zatrpavanja prokopanog tunela, Vlada je zadužila Upravu za katastar i državnu imovinu da sprovede postupak dovođenja terena u prvobitno stanje“, saopštila je Vlada, prenose Vijesti.

Podsetimo, nakon što je otkriven tunel iz suterena zgrade u Njegoševoj ulici do sudskog depoa, policija je indetifikovala više osoba koji su učestovavali u ovoj operaciji, među kojima su četvorica Srba, Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi iz Loznice, koji su nakon što je otkrivena provala autobusima napustili Crnu Goru i pobegli u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Pored četiri Srbina osumnjičeno je još šest osoba koji su učestvovali u ovoj operaciji.

Među osumnjičenima je i Katarina Baćović iz Podgorice koja je koristeći lažna dokumenta iznajmila stan iz koga je počelo kopanje tunela. Ona je inače ćerka upravnice sudske pisarnice.

BONUS VIDEO: Snimak osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda

Čitaj još:   ”NAGRADA” za skandalozne uvrede na račun CRNE GORE: Fotelja u Odboru direktora CEDIS- a, kao zahvalnica Iliji Miljaniću što Crnogorce naziva ”đubradima”... (foto)
izvor nova.rs
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more