IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR TUGOM OKOVAN: Sutra dženaza svirepo ubijenom TARIKU Hasanoviću… (foto)

U tragičnom slijedu događaja, smiraj je pronašao Tarik Hasanović, mladić čiji je život obeležen marljivošću i poštovanjem među svojim sugrađanima. Tarikovo ubistvo ostavilo trajnu prazninu u srcima mnogih koji su ga poznavali.

Nesuglasice koje su se vukle već neko vrijeme između Tarika i Veljka Miletića dosegle su svoj tragični vrhunac u središtu Novog Pazara. U trenutku kad su strasti postale previsoke, Veljko je izvadio pištolj i hladnokrvno ispalio metke u Tarika, pogađajući ga u glavu pred mnoštvom zgroženih svjedoka.

Unatoč brzom odzivu hitne pomoći, Tarik Hasanović nije uspio da prebrodi svoje ozbiljne povrede, preminuvši nakon dugotrajne borbe za život. Vijest o njegovom tragičnom odlasku brzo se proširila zajednicom, ostavljajući grad u stanju šoka i tuge.

Hasanović, poznat po svom nepokolebljivom karakteru i predanom radu, bio je uzor mnogima u svojoj zajednici. Njegov gubitak je nenadoknadiv ne samo za njegovu porodicu, već i za sve koji su imali čast da ga poznaju.

Molimo se da Uzvišeni Allah podari Tariku Hasanoviću vječni Džennet, a njegovoj porodici olakša, jer prolaze kroz neizrečivo teške trenutke. Pozivamo istražne organe da temeljito istraže okolnosti ovog okrutnog zločina, uključujući i mogućnost da je otac Veljka Miletića bio umiješan u obezbjeđivanju oružja koje je korišćeno u ovom zločinu.

Čitaj još:   DODIK,SMIJEŠAN I OZBILJAN :"Možemo za samo tri dana da uspostavimo kontrolu na granicama"...

Bošnjačka zajednica u cijelom Sandžaku je pozvana da se okupi u što većem broju na dženazi, kako bi izrazila svoju podršku porodici Hasanović u ovom teškom času. Dženaze Tarika Hasanovića polazi od njegove kuće u ulici Hadžet br. 170, u 12: 30 časova, a dženaze namaz obaviće se u Paralovskoj džamiji nakon podne namaza. Ukop će biti na mjesnom groblju u Paralovu.

Neka Tarikovo sjećanje živi kroz priče i uspomene onih koji ga vole, dok Sandžak nastoji da pronađe izlaz iz ove tuge ka svijetlu zajedništva i razumevanja, ali neka nam bude na umu da je obaveza svih nas da zločinac dobije adekvatnu zatvorsku kaznu.

Iza Tarika su ostali otac Refik, majka Fahrija, braća Aladin, Aldin i Tahir.

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more