IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Održan sastanak DANIJELA Živkovića i ALEKSANDRA Damjanovića: Uredbom Vlade CRNE GORE moguće je odložiti popis, dogovoren nastavak razgovora… (foto)

Na inicijativu Demokratske partije socijaliste danas je u Ministarstvu finansija održan sastanak v.d. predsjednika DPS Danijela Živkovića i ministra finansija Aleksandra Damjanovića. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici DPS Jevto Eraković i Abaz Dizdarević kao i predstavnici Ministarstva finansija i Monstata.

“V.d. predsjednika DPS Danijel Živković istakao je da smatra kako aktuelni ambijent nije adekvatan za održavanje popisa te istakao jasno očekivanje Demokratske partije socijalista da popis bude odložen za period u kom će se stvoriti pune pretpostavke za održavanje i kontrolu procesa popisa”, saopštio je DPS. 

Živković je ponovio kako postoje objektivne okolnosti koje su dovele do ovakvog stava a koje se tiču prije svega nedostatka političke stabilnosti, nepoznanica oko formiranja nove 44. Vlade, nejasnoća oko razgraničenja između pojedinih opština, odsustva mjerljivih kriterijuma kontrole kao i činjenice da su na čelu popisnih komisija predsjednici opština a da je aktuelni predsjednik Opštine Budva u pritvoru. Takođe,

Čitaj još:   DANIJEL Živković: DPS ostaje jedinstven, mijenjamo pristup i partijskom i terenskom radu... (foto)

Živković je tražio punu kontrolu popisa od strane političkih partija, civilnog društva i međunarodnih organizacija.

Damjanović istakao je da prihvata prigovor kako Vlada može Uredbom odgoditi popis ali da to neće biti njegov prijedlog koji će biti upućen Vladi.

“Damjanović je istakao da je razumio određeni broj prigovora Demokratske partije socijalista te izrazio spremnost da razgovori budu nastavljeni u narednom periodu”, navodi se u saopštenju. 

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more