IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Održan sastanak DANIJELA Živkovića i ALEKSANDRA Damjanovića: Uredbom Vlade CRNE GORE moguće je odložiti popis, dogovoren nastavak razgovora… (foto)

Na inicijativu Demokratske partije socijaliste danas je u Ministarstvu finansija održan sastanak v.d. predsjednika DPS Danijela Živkovića i ministra finansija Aleksandra Damjanovića. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici DPS Jevto Eraković i Abaz Dizdarević kao i predstavnici Ministarstva finansija i Monstata.

“V.d. predsjednika DPS Danijel Živković istakao je da smatra kako aktuelni ambijent nije adekvatan za održavanje popisa te istakao jasno očekivanje Demokratske partije socijalista da popis bude odložen za period u kom će se stvoriti pune pretpostavke za održavanje i kontrolu procesa popisa”, saopštio je DPS. 

Živković je ponovio kako postoje objektivne okolnosti koje su dovele do ovakvog stava a koje se tiču prije svega nedostatka političke stabilnosti, nepoznanica oko formiranja nove 44. Vlade, nejasnoća oko razgraničenja između pojedinih opština, odsustva mjerljivih kriterijuma kontrole kao i činjenice da su na čelu popisnih komisija predsjednici opština a da je aktuelni predsjednik Opštine Budva u pritvoru. Takođe,

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Nema cijene za koju bi DPS, prodala tekovine prethodnih generacija... (foto, video)

Živković je tražio punu kontrolu popisa od strane političkih partija, civilnog društva i međunarodnih organizacija.

Damjanović istakao je da prihvata prigovor kako Vlada može Uredbom odgoditi popis ali da to neće biti njegov prijedlog koji će biti upućen Vladi.

“Damjanović je istakao da je razumio određeni broj prigovora Demokratske partije socijalista te izrazio spremnost da razgovori budu nastavljeni u narednom periodu”, navodi se u saopštenju. 

izvor: analitika.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ALEKSANDAR Damjanović: Razgovaramo sa građanima o novoj političkoj partiji; NEBOJŠA Vuksanović: Nijesmo pričali sa JAKOVOM Milatovićem... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more