IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Porfirije ćuti o Kosovu: Zato TZV. SPC neumorno radi na sukobima u Crnoj Gori… (foto)

Postalo je već notorna činjenica da je svetosavska sekta (SS) poznata pod akronimom SPC, glavno subverzivno oružje preko kojeg zvanični Beograd i nezvanična Moskva sprovode svoje velikodržavne, nacionalističke aktivnosti destabilizacije Regiona, sa krajnjim ciljem izazivanja širih sukoba.

Cilj zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve, koji sprovode preko operativaca u mantijama je jasan svakome ko želi da pogleda istini u oči– izazvati rat u Regionu da bi se skrenula pažnja sa ukrajinskog konflikta, odnosno sa bezizlazne situacije u kojoj se nalazi kriminogeni režim autokrate Aleksandra Vučića.

Nakon što je u neđelju grupa od oko 30 do zuba naoružanih muškaraca (terorista) na sjeveru Kosova organizovana u paravojnu formaciju, ubila kosovskog policajca i ranila makar dvojicu, postalo je jasno da zvanični Beograd direktno ili indirektno podržava terorizam u cilju izazivanja sukoba širih razmjera.

Uloga takozvane SPC u čitavoj toj operaciji iskristalizovala se kada su u neđelju velikosrpski teoristi predvođeni Vučićevim čovjekom Milanom Radoičićem, ušli u takozvani manastir Svetog Stefana u Banjskoj.

Time su dokazali da svetosavska sekta (SS), odnosno takozvana SPC predstavlja sigurnu kuću za svakog velikosrpskog esktremistu i da ova organizacija nije ništa drugo nego ideološko-operativna suština preporođenog neočetničkog terorizma.

Jer tek sad postaje potpuno jasno zašto je SS u martu prošle godine i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) označena kao glavni destabilizujući faktor i zastupnik ruskih interesa u regionu.

Crnoj Gori prijeti najveća opasnost

Postalo je trivijalno govoriti o tome kako se u objektima takozvane SPC, koji su pretvoreni u vojno-obavještajne operativne centre kriju kriminalci, ekstremisti, oružje; kako funkcioneri ove sekte nijesu ništa drugo do operativci u mantijama koji su uvijek spremni da dižu tenzije…

Pod najjačim udarom takvih ”kadrova” takozvane SPC već decenijama se nalazi Crna Gora koju centrala ove organizacije nastoji da uništi kao suverenu državu i integriše je u granice velikodržavnog projekta ’’srpski svet’’.

Zabrinutost pojačava i činjenica da takozvana SPC, već decenijama egzistira u Crnoj Gori kao država u državi, pokrovitelj i sigurna kuća za teroriste i kriminalce, o čemu Portal Aktuelno piše godinama, a čime ćemo se i dalje baviti intenzivno.

Da je Crna Gora primarna meta takozvane SPC, njenih operativaca i subverzivnih centara moći u Beogradu i Moskvi koji preko nje djeluju, govori i činjenica da njeni visoki funkcioneri slobodno rovare po našoj državi koja je postala njihova ”slobodna zona” nakon 30. avgusta 2020. godine.

Najbolji primjer koliku slobodu u Crno Gori ima SS predstavlja šef ove organizacije Prvoslav Perić – alijas Porfirije, istaknuti ruski agent. Perić već duže vremena ćuti o Kosovu, u tu državu jedva da smije da uđe, o čemu najbolje svjedoči slučaj s kraja prošle godine kada je vraćen sa kosovske granice.

Tek nakon mjeseci natezanja Periću je nekako omogućeno da domili na Kosovo  u operativnu bazu kodnog naziva ”Gračanica” krajem juna. Da li je tačno da je takozvana SPC dobila ogromni novac od albanskog lobija da izda srpski narod na Kosovu, ostaje na nivou spekulacija, istina sve glasnijih.

Čitaj još:   STIŽE POP PRLE: Porfirije sjutra dolazi u Berane

Sa druge strane Periću je put u Crnu Goru otvoren, a za njega radi čitava veleizdajnička vlast koja je spremna da žrtvuje živote Crnogoraca, što se u praksi pokazalo kao istinito 5. septembra 2021. godine prilikom nečasnog ustoličenja šefa crnogorske filijale SS Jovana Mićovića.

Upravo je Mićović prije nekoliko dana opet podgrijavao tenzije u Crnoj Gori sumanutim pričama o vraćanju ”Njegoševe kapele na Lovćen”. Njegov kolega Atanasije pokazuje svoju moć u Pljevljima dajući uputstva neočetničkim lobotomiranim odbornicima kada da se slavi dan Opštine, čime direktno podstiče nacionalne i vjerske podjele i podgrijava atmosferu sukoba.

Ako uzmemo u obzir da je takozvana SPC formirala dvije uslužne svetosavske vlade koje su im, zvanično, usule milione i udovoljile svim srednjovjekovnim mračnjačkim kapricima, onda postaje jasno da je Crna Gora, a ne Kosovo, primarna meta ove opasne militantne sekte.

Sumnje da je ovo nažalost realnost potkrjepljuje i konstantna ratnohuškačka propaganda Mićovića o vraćanju kapele na Lovćen, ali i sve agresivnije ponašanje njegovih operativaca u mantijama koji po Crnoj Gori mogu da rade što hoće.

U prilog razuzdanosti SS govori i jučerašnji primjer – u operativnoj bazi kodnog naziva – crkva Svetog arhangela Mihaila u Starom gradu u Herceg Novom sinoć je služen ritual ”krvi i tla”, takozvani ”pomen” ubijenim srpskim teroristima u Banjskoj na Kosovu.

Tradicija subverzije

Kolika je SPC prijetnja miru ne samo u Crnoj Gori, već i u Regionu, govore i podaci da su pojedini njeni istaknuti operativci u mantijama, duboko umiješani u kriminalne radnje, veleizdaju, subverziju i saradnju sa inostranim bezbjednosno-obavještajnim službama.

Njihova nepočinstva su posebno došla do izražaja nakon 30. avgusta 2020. godine kada su u svojim subverzivnim poduhvatima imali punu podršku dvije svetosavske vlade, što je kulminiralo možda i najvećom veleizdajom u crnogorskoj istoriji – fukarskim i tajnim potpisivanjem takozvanog ”temeljnog ugovora”.

Portal Aktuelno pisao je kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista– nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra  2021. godine, što je klasični pokušaj terorizma i saradnja sa sumnjivim kriminogenim strukturama.

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremiste iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori.

Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora. 

Odavno se spekuliše da je Kovačević, inače vatreni podržavalac Milatovića, po sugestijama iz SS, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa.

Čitaj još:   Pećanin: Cilj režima Vučića je jasan– PRETVARANJE CRNE GORE U RS SA IZLAZOM NA MORE...

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC. U tom kontekstu pojedini izvori pominju i nabavku kalašnjikova za izazivanje nereda i sukoba u Crnoj Gori.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

Osim Aleksandra Vučića, njegovog pajtaša Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju se i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Kada svemu ovome dodamo tradiciju nepočinstava, ratnohuškanja, podsticanja međunacionalne, međuvjerske mržnje, onda je jasno koja politika stoji iza ”evropljanina” Milatovića.

Saradnja sa obavještajnim službama i terenski rad

Takozvana SPC se decenijama dovodi u vezu sa tajnim službama, a operativci u mantijama su odavno poznati kao najbolji terenski agenti, jer uživaju povjerenje među prostim i neupućenim narodom.

Portal Aktuelno pisao je o propagandnom radu takozvane SPC, kao i o vezi između Ruske pravoslavne crkve (RPC) i njenog šefa Kirila Gunđajeva, sa svetosavskom sektom (SS).

Takođe smo pisali o visokorangiranim rashodovanim operativcima kao što su pokojni Amfilohije Radović – ”Pukovnik” i njegovom nasljedniku u operativnoj liniji Veliboru Džomiću– ”Vraču”, ali i o nižerangiranim operativcima koji predstavljaju neizostavan dio subverzivnog djelovanja.

Hibridni rat zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve u cilju integracije Crne Gore u granice velikodržavnog projekta kodnog naziva ”srpski svet”, ne bi mogao da se zamisli bez operativnog rada ”mantijaša” iz takozvane SPC. Sukobi su samo dio njihove agende!

B.Knežević

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more