IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Demokrate sljedbenici DF- a, dokazali se kao anti- NATO propagatori i sluge velikosrpske ideologije… (foto, video)

Glasanjem da se dan oslobođenja Pljevalja od fašističke okupacije, ne slavi više kao Dan opštine, i da građani ove multietničke i multivjerske sredine treba da obilježavaju pravoslavni praznik Sv. Petku, kao Dan Pljevalja, Bečićeve Demokrate su pokazale svoje pravo lice, ocijenili su iz Medija centra Demokratske partije socijalista (DPS).

Ogolili su, smatraju u centru, činjenicu da njima borba protiv fašističkog terora, koja je omogućila stvaranje savremenog svijeta, “nije temeljna vrijednost”.

“Pokazali su da su spremni da naruše vjerski i etnički sklad, da bi služili velikosrpskoj ideologiji, trčeći u isto vrijeme da ispune zahtjeve Demokratskog fronta i njihovih nalogodavaca…

Zato ne čudi da Demokrate ćute i sakrivaju se, kad njihov funkcioner i odbornički kandidat te partije na lokalnim izborima u Šavniku, Milenko Božović, huška na rat u susjednoj državi i stavlja sebe na raspolaganje “srpskoj vojsci” u “obrani Kosova”. Nema reakcije centrale stranke na opasne nacionalističke ispade njenog funkcionera”, dodaju iz Medija centra.

Demokrate ćute, i, kako kažu, “po običaju, čekaju da prođe…”

Čitaj još:   DPS: Vlada više nema našu podršku ako Abazović smatra da je Temeljni ugovor usvojen... (foto, video)

“Stranka koja sebe lažno predstavlja kao zastupnika progresivnih, cilvilizacijskih ideja, mnogo puta je pokazala da je puki sljedbenik Andrije Mandića i politike Demokratskog fronta. Iako se često lažno predstavljaju kao zastupnici zapadnih vrijednosti, Demokrate javnost pamti kao protivnike učlanjenja Crne Gore u NATO”, naveli su iz DPS.

Iz Medija centra podsjećaju, da je još 2014. godine lider Demokrata Aleksa Bečić jasno saopštio da bi na eventualnom referendumu o pristupu Crne Gore u NATO savez “glasao protiv”.

“Njegov predsjednik Opštinskog odbora Herceg Novi ujedno i predsjednik te opštine, 2017. godine izričito je poručio da je “bio protiv NATO i da će biti protiv NATO”.

Glasanje u Pljevljima, pokazalo je ko su i šta su Demokrate. Svaki njihov pokušaj da relativizuju svoje sluganstvo velikosrpskoj nacionalističkoj ideologiji, nakon ovog glasanja, teško će proći”, zaključuju iz Medija centra DPS.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more