IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Građani NOVOG PAZARA strahuju za svoju bezbjednost, zbog sukoba na Kosovu? (foto, video)

Dok se situacija na Kosovu dodatno komplikuje, stanovnici Novog Pazara, grada udaljenog svega pola sata vožnje od administrativnog prijelaza Jarinje, osjećaju rastući strah za svoju bezbjednost.

Ovo nije prvi put da se tenzije između etničkih grupa na Balkanu prelivaju preko granica, ali posljednji nemiri na Kosovu ostavili su dublji ožiljak na lokalnom stanovništvu.

Obišli smo Novi Pazar, razgovarajući sa građanima, kako bismo razumjeli njihovu zabrinutost zbog aktuelne situacije na Kosovu.

Sead R., otac dvoje djece i vlasnik lokalne prodavnice, izražava svoju zabrinutost otvoreno.

“Situacija na Kosovu nas je sve potresla. Kako ne bi? To je tu, preko brda. Ako se stvari ne smire, bojim se da bi nasilje moglo da se prelije ovde”, kaže on.

“Nemiri na Kosovu nisu samo lokalni problem. To je problem koji se tiče cijelog regiona. Potrebno je da se vlasti uključe i pokažu spremnost da riješe ovu situaciju”, kaže Novopazarka Jelena Z.

Čitaj još:   NAJOPASNIJI PUTEVI U BiH: Budite na velikom oprezu kuda vozite... (foto)

U međuvremenu, stanovnici Novog Pazara nastavljaju sa svojim svakodnevnim životima, ali sa jednim okom uperenim ka južnim granicama. Dok traže odgovore, i mole za mir, osjećaj nesigurnosti nastavlja da se uvlači u tkivo ovog, inače, mirnog gradskog područja.

Ovu temu obradila je i lokalna televizija A1, čiji prilog možete pogledati ispod teksta:

izvor: sandzacke.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more