IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEMPERATURE U PORASTU: Stabilno i natprosječno toplo vrijeme do 13. oktobra… (foto)

Danas će u preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 02. 10. 2023… 09: 48… TEMPERATURE U PORASTU: Stabilno i natprosječno toplo vrijeme do 13. oktobra… (foto)

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

Prostrano polje povišenog zračnog pritiska i dalje diktira vremenske prilike u zemlji, navode iz FHMZ-a.

Tokom jutra, u Bosni po kotlinama duž riječnih tokova moguća je pojava kratkotrajne magle, danju sunčano sa natprosječno visokim temperaturama zraka.

Od 14. do 17. oktobra očekuje se promjena vremena praćena čestim padavinama i nešto nižim temperaturama zraka.

Temperaturni režim uslovljen stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih oktobarskih temperatura.

Naredih 12 dana vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognoziraju se od četiri do devet stepeni Celzijusa, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 10 do 15 stepeni, dok se u Hercegovini prognozira od 12 do 17 stepeni. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 18 do 24, na jugu zemlje do 29.

Čitaj još:   BANDA Admira MURATAYA, upala na pistu i ukrala 10 MILIONA EURA... (video)

ponedjeljak, 02.10.2023. godine
Uz mirniji san nakon svježije noći i jutra, u ostatku dana toplije, sa neuobičajeno visokim temperaturama i nešto izraženijim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima, što neće značajnije promijeniti povoljnu opštu sliku. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti, moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Poželjno je slojevito se odjenuti.

Od 15. oktobra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od pet do 10 stepeni, u Hercegovini od devet do 14, danju najviše temperature zraka u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 stepeni C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more