IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO BI SE OVOME NADAO: Narednih dana sunčano sa temperaturama do 29 C… (foto)

Danas pretežno sunčano vrijeme, u jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 03. 10. 2023… 10: 48… KO BI SE OVOME NADAO: Narednih dana sunčano sa temperaturama do 29 C… (foto)

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme. Prostrano polje povišenog zračnog pritiska i dalje diktira vremenske prilike u našoj zemlji. Tokom jutra, u Bosni po kotlinama duž riječnih tokova moguća je pojava kratkotrajne magle, danju sunčano sa natprosječno visokim temperaturama zraka. Od 14. oktobra do kraja prognoznog perioda očekuje se promjena vremena praćena čestim padavinama i nešto nižim temperaturama zraka.

Temperaturni režim uslovljen stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih oktobarskih temperatura. Naredih 12 dana vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognoziraju se od 4 do 9 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 10 do 15 °C, dok se u Hercegovini prognozira od 12 do 17 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 18 do 24, na jugu zemlje do 29 °C.

Čitaj još:   DRAMA: Policija i putnici nisu vjerovali da je uspio da uđe u avion, letovi kasnili šest sati...

Od 15. oktobra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 5 do 10 °C, u Hercegovini od 9 do 14 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 °C…

utorak, 03.10.2023. godine
Uz stabilnije vrijeme sa dužim sunčanim intervalima, većina populacije će se osjećati bolje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i primjereno se odjenuti. U nastavku dana će otopliti, što će opštu sliku činiti povoljnijom.

U srijedu, u većem dijelu zemlje jutro će biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 21 do 26, na jugu do 29 stepeni.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u planinskim područjima. Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U petak pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura zraka od devet do 14, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stepeni C…

Čitaj još:   NOVOGODIŠNJA PORUKA ALBANSKOG PREDSJEDNIKA: Brišemo granice i sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grčkom!

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more