IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOLO, SEVDAH I VESELJE: U NOVOM PAZARU OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA… (foto, video)

Volonteri Novog Pazara su korisnicima Gerontološkog centra u Novom Pazaru čestitali Međunarodni dan starijih osoba i za njih pripremili poseban kulturno zabavni program i poželjeli im dobro zdravlje i da im svaki dan bude radostan.

Ako budemo imali sreće svi mi ćemo doći u vaše godine i zato treba da se potrudimo koliko god možemo da vam omogućimo da ‘treće doba’, period života u kome se danas nalazite, proživite što ljepše i bezbrižnije.

Mi nećemo stati sa podrškom ovom našem Gerontološkom centru zato neka ovaj dan snažno podsjeća koliko dugujemo onima koji su hodali ovom zemljom tu pored nas. Kada pokazujemo poštovanje prema starijima govorimo– vidimo vas, čujemo vas, cijenimo vašu mudrost.

Osmijeh, radost i suze obilježili su ovaj dan, a koliko smo u tome uspjeli, reći će i podatak da vrijeme provedeno sa štićenicima ovog centra prošlo je kao dlanom o dlan– naveli su.

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ POČEO OTKRIVATI SVOJE PRAVO LICE: "U pripremi ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti..." (foto)

Međunarodni dan starijih osoba u Novom Pazaru su uljepšali pjevač Rustem Muratović- Ljuca i glumac Nebojšća Čolić, poznatiji kao Fiko Bosanac. Svako na svoj način je doprinio da ovaj dan protekne na najljepši mogući način, uz pjesme, veselje i igru.

piše i foto: Senko Župljanin

izvor: hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more