IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STANOVNICI U ŠOKU, POLICIJA NA TERENU: Ogromna vatrena kugla obasjala nebo u Engleskoj, čuo se misteriozni prasak… (foto, video)

Sky News piše kako se čini da se incident dogodio oko postrojenja Severn Trent Water.

Ogromna vatrena kugla uočena je u grofoviji Oxfordshire u regiji Sjeveroistočna Engleska nakon izvještaja o “eksploziji” u tom području.

Tajanstveni prasak prijavljen je ranije ove večeri, a ljudi su podijelili snimke vatre na društvenim mrežama. Sky News piše kako se čini da se incident dogodio oko postrojenja Severn Trent Water.

Prema prvim nepotvrđenim informacijama, eksplozija je posljedica zapaljenja rezervoara plina uslijed oluje sa grmljavinom.  

Stanovnici su pozvani da ostanu u kućama, a autocesta A40 je zatvorena jer je stub plamena obasjao noćno nebo ove večeri, a vatra se vidjela kilometrima uokolo.

Nepotvrđeni izvještaji sugeriraju da je više od 1000 domova ostalo bez struje kao posljedica eksplozije, navodi The Mirror .

“Naši su policajci trenutno na mjestu požara u postrojenju za otpad u blizini Yarntona, Oxfordshire.  Vjeruje se da je grom ove večeri tokom lošeg vremena udario u plinske spremnike na lokaciji, uzrokujući veliki požar. Vjeruje se da niko nije ozlijeđen, ali hitne službe su na mjestu događaja. Kao rezultat toga, cesta A40 je zatvoren između Wolvercotea i Eynshama. Kako bi se osigurala javna sigurnost, građani se mole da ostanu kod kuće, zatvore prozore i vrata i ne dolaze na mjesto događaja”, naveli su iz lokalne policije. 

Čitaj još:   Par sati nakon što su potpisali sporazum: Medo reagovao, zatečen sam, prave dogovor iza naših leđa... (foto)

Jedan stanovnik podijelio je snimku požara koji bjesni u daljini dok je nagađao što ga je moglo uzrokovati.

“Vidio sam ovo neobično pulsirajuće nebo kroz naše prozore koji gledaju sjeverozapadno od Oxforda”, napisao je Kit Yates na X.

izvor: SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more