IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FCJK: Armija botova Srpskoga sveta ne može ugasiti fakultet niti montenegristiku ma koliko se trudili… (foto)

Nakon što je u Vijestima objavljen tekst Srdana Kosovića u kome je pokušao da naruši ugled i integritet profesora Fakulteta za crnogorski jezik i književnost s Cetinja reagovali su sami profesori, ali i brojni regionalni, evropski i svjetski stručnjaci, saoopšteno je sa FCJK- a.

Kako su kazali, u seriji tekstova koji su uslijedili u potpunosti su razobličene neistine i manipulacije koje je Kosović servirao.

“Iako Kosović nije objavio nijedno reagovanje profesora i institucije koje je targetirao, istina je našla put do čitalaca. U nemogućnosti da se dalje bore s istinom, armija botova Srpskoga sveta nastupila je organizovano kako bi ugasila Fejsbuk stranicu Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na kojoj je dijeljen sadržaj koji je razobličio Kosovićeve laži”, navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Uhapšeno više lica zbog prodaje kokaina...

Kako su istakli, to predstavlja još samo jedan u nizu napada na slobodu govora i izražavanja od strane režimskih medija.

“Poručujemo im da FCJK niti montenegristiku ugasiti ne mogu ma koliko se trudili i u virtuelnome i u Srpskome svetu”, zaključuju u saopštenju.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more