IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MARINKA Tepić: Da li je „tetka iz Tuzle“ dostavljala naoružanje MILANU Radoičiću? (foto)

Policija je juče uhapsila Milana Radoičića, saslušan je pred Višim javnim tužilaštvom, ali se ne sumnjiči za ubistvo ili terorizam, što događaji u Banjskoj impliciraju, već samo za nelegalno posjedovanje i nabavku oružja.

Posebno interesantan dio saopštenja Višeg javnog tužilaštva, u kojem navode da je bivši potpredsjednik Srpske liste od januara 2023. do 24. septembra iz Tuzle nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći, nameće pitanje da li su obavještajne službe Srbije i MUP bili upoznati sa ovim ilegalnim aktivnostima, i zašto ništa nijesu preduzeli.

Isto pitanje postavlja i Marinika Tepić, potpredsjednica SSP-a, navodeći za Danas da je država ugrožena, ako je bilo poznato da postoji nezakonito paravojno organizovanje, a ništa nije preduzeto.

– A pazite šta sad još pokušavaju. Vjerovatno će poneki komad naoružanja prikazati kao nabavku iz Tuzle. Kao ono, dostavila “tetka iz Tuzle”. Ili tetak. Hajde onda odmah da odgovore na pitanje da li je automatski bacač granata iz Tuzle? Takvo sredstvo moglo bi da se drži samo u Oružanim snagama BiH, koje inače ne posjeduju takvo sredstvo – ističe Tepić za Danas.

Čitaj još:   ANDRIJA Nikolić: Crna Gora nema ni Vladu, ni predsjednika, da zaštite građane od pokušaja kupovine ljudskih duša pred popis... (foto)

Prema njenim riječima, ovaj poslednji pokušaj da se tehnika prikaže i kao nešto što je u ratu nestalno takođe nije realan, jer je puno toga izrađeno ili remontovano kasnije.

– Ili neka odgovore onda i na pitanje kako su iz Tuzle “od tetka” dobili metke za automatsku pušku, koji su izrađeni u državnoj fabrici “Belom” iz Užica, koja je u 100 odsto vlasništvu glavnog državnog preduzeća za trgovinu oružjem Jugoimport SDPR? Baš SDPR-a, koji je feud Srpske napredne stranke – navodi Tepić.

Ona dodaje da je u SDPR-u za bezbjednosne poslove zadužen Milan Bojović, „koji je nedavno postao poznat javnosti po snimku na kojem se vidi kako davi i maltretira dječaka u Batajnici“.

– Obračunavao se sa građanima i na Terazijama 2017. dok je “čuvao” inauguraciju Aleksandra Vučića, držao poslije položaje i u Aberdarevoj kod RTS-a. Ne znam da li je on “tetak iz Bosne”, da li ih ima više, ali će vjerovatno izvući neke stare puške i tako ih prikazati sa već poznatom propagandom tipa evo, mi smo vlasnici istine i šta sad vi tu još imate da zapitkujete – zaključuje Tepić.

Čitaj još:   Zbunjeni VUČIĆ: "Dobio sam neke čudne 'telegram' informacije, tiču se regiona"... (foto)

izvor: antena M.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more