IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjedništvo PES- a: Jevrosima PEJOVIĆ, nije više član naše partije, očekujemo da vrati mandat… (foto)

Predsjedništvo PES- a je konstatovalo da je poslanica Jevrosima Pejović usljed nepoštovanja zaključaka Izvršnog odbora, odbijanja da poštuje odluku ogromne većine članova Glavnog odbora (GO) i kršenja Statuta partije, odlučila da više ne bude dio Pokreta Evropa sad!.

“Za period od mjesec dana sa uvaženom poslanicom Pejović je više funkcionera našeg Pokreta obavilo razgovor i upoznalo bivšu poslanicu PES-a da ima apsolutno pravo na drugačiji stav i mišljenje, ali da nije u skladu sa demokratskim načelima i Statutom insistirati na stavu manjine u odnosu na ubjedljivu većinu opredijeljenih.

Izuzetno cijenimo odnos ostalih kolega koji, iako su imali drugačiji stav na organima partije, ostaju dosljedni demokratskom načelu da se poštuje volja većine, što je praksa u svim demokratskim političkim organizacijama”, navode iz PES- a.

Ističu da žale zbog iznuđenog poteza, ali će kao organizacija ostati istrajni u poštovanju demokratskih pravila, kako bi se stekli uslovi za deblokadu parlamenta i formiranje nove Vlade, sprovođenje reformi i realizaciju programa Evropa sad 2.

“Naš Pokret će istrajati na odluci Glavnog odbora da formira 44. Vladu sa onima koji su podržali lidera PES-a za mandatara na konsultacijama kod predsjednika države. Onima koji su se odlučili za drugačiji izbor, želimo uspješan parlamentarni rad s ostalim kolegama iz opozicije.

Čitaj još:   ŠEŠELJ, OSUĐENI RATNI ZLOČINAC IZ HAGA: Vrijeđa sve redom... (foto)

Takođe, iako Ustav konstatuje da je poslanik/ca vlasnik/ca svog mandata, očekujemo da poslanica Pejović vrati mandat PES-u, iz razloga što je status člana parlamenta stekla zahvaljujući parlamentarnoj listi koju je predvodio Milojko Spajić, čiji je predlog za novu Vladu i parlamentarnu većinu poslanica odbila da podrži”, ističu iz PES.

Podsjećamo, izvršni odbor Pokreta Evropa sad usvojio je u petka odluku o isključivanju iz stranke poslanica Jevrosime Pejović i Radinke Ćinćur. Nesuglasice u PES- u došle su nakon što su članice Glavnog odbora te stranke Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović bile protiv plana mandatara Milojka Spajića da formira vladu s dugogodišnjim saveznicima Demokratske partije socijalista (DPS), a bez koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more