IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U SVLAČIONICI KRALJEVSKOG KLUBA: Hrvat bijesan zbog slabe minutaže koju mu je namijenio Carlo Ancelotti… (foto, video)

“LUKA Modrić je bijesan, uskoro bi mogao povući najradikalniji potez…”

MADRID: Svijet, Sport. vijesti, četvrtak, 06. 10. 2023… 09: 48… DRAMA U SVLAČIONICI KRALJEVSKOG KLUBA: Hrvat bijesan zbog slabe minutaže koju mu je namijenio Carlo Ancelotti… (foto, video)

Luka Modrić je bijes, i to nije samo zbog toga, već i zbog neispunjenog obećanja koje mu je trener odaslao uoči početka sezone”, objavila je španska Cadena SER.

MADRID, 29/09/2023.- El entrenador italiano del Real Madrid, Carlo Ancelotti durante la rueda de prensa tras el entrenamiento del equipo este viernes en Valdebebas de cara al partido que disputa ante el Girona mañana sábado. EFE/ Javier Lizón

U odajama Santiago Bernabeua, novog i blještavog stadiona madridskog Reala postoji – problem Modrić. Jer, jedanaesta sezona kapitena hrvatske nogometne reprezentacije u redovima kraljevskog kluba nije počela najbolje. Modrić ne igra, tri zadnje utakmice u svim takmičenjima bio je na klupi, a samo je u jednoj zapravo i ušao na teren. Prvenstveni dvoboji protiv Girone i Las Palmasa prošli su bez učešća Hrvata u igri Reala.

“Hrvat je pomalo bijesan zbog slabe minutaže koju mu je namijenio Carlo Ancelotti. Njegov bijes je stvaran, i to nije samo zbog toga, već i zbog neispunjenog obećanja koje mu je trener odaslao uoči početka sezone”, objavila je španska Cadena SER.

Ancelotti mu je, po navodima novinara Manua Carrena obećao da se Modrićeva rola u Realu neće promijeniti ako i u sezoni 2023/24 ostane dio ekipe. Nije tajna, Luku su željeli, ili ga još uvijek žele, kako bogati Saudijci, tako i u američkom MLS-u. Odbio je sve te pozive i inicijalne ponude kako bi ostao u klubu u kojem želi završiti karijeru.

Čitaj još:   ŽESTOK DUEL NA FACE TV- VUČIĆ: "Ne mogu da slušam da sam snajperom ubijao po Sarajevu, bio sam na Palama i..." (foto i video)

“Ancelotti mu je obećao da računa na njega, da je i dalje važan kotačić Realovog projekta. Važna stvar se dogodila za vrijeme i malo iza reprezentativne pauze u septembru. Tada je prvi put izrazio svoju zabrinutost statusom u ekipi. U priči je to da ga je trener izigrao”, pišu španski mediji.

Trener Reala ni tada nije mijenjao svoja stajališta. Modriću je rekao da će igrati, da je sezona duga i da će sigurno dobiti priliku. No, postaje sve jasnije da je to sada igrač iz tzv. drugog Realovog ešalona. Na stolu mu je i dalje ponuda Davida Beckhama i Inter Miamija iz sjevernoameričkog MLS- a. Nije tajna da ga žele već na zimu, tačnije, uoči početka nove sezone tog takmičenja.

BONUS VIDEO: FEDE VALVERDE y el MOMENTO de LUKA MODRIC en el REAL MADRID | AS

Čitaj još:   "Mali Šengen" dobija zeleno svjetlo u BiH...

izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more