IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Nikolić: ANB u službi URE i Vijesti… (foto)

Povodom teksta koji je izašao u dnevnim novinama Vijesti i na istoimenom portalu, dana 04.10.2023. pod naslovom “Podaci ANB- a: Veljovićeva mreža u policiji dalje jaka“, u kojem novinarka Jelena Jovanović  napisala da je imala uvid u tajni dokument Agencije za nacionalnu bezbjednost, Demokratska partija socijalista pita direktora ove institucije Borisa Milića da li je dokument na koji se poziva novinarka autentičan, saopštio je portparol Demokratske partije socijalista Crne Gore, Miloš Nikolić. 

Nikolić pita ukoliko jeste, da li je ANB sprovela propisane mjere i utvrdila kako je spomenuti dokument izašao u javnost, da li je kaznila one koji su ugrozili rad operativaca, i dostavili navodni tajni dokument javnosti?

“Ukoliko ništa od toga nije urađeno po pitanju ovog ozbiljnog incidenta, nameće se zaključak da se Agencija potpuno stavila u službu dnevne politike i Abazovićeve zloupotrebe službi bezbjednosti”, poručio je Nikolić.

Takođe dodaje, postavlja se pitanje na koji način ANB obezbjeđuje tajnost dokumenata ukoliko se oni prezentuju javnosti posredstvom medija.

Čitaj još:   PEKING: Kina polutajno isporučila rakete Srbiji... (foto, video)

“Podsjećamo da su prije izvjesnog vremena, dok je na čelu Agencije bio Dejan Vukšić, izašli u javnost podaci Agencije kojima se pokušala kompromitovati saradnja Crne Gore sa NATO”, kazao je Nikolić.

Om se dalje pita, da li taj najnoviji incident znači da je izlazak tajnih dokumenata iz Agencije koja treba da čuva nacionalnu bezbjednost, praksa koja se ustalila u ovoj instituciji?

“Ovaj skandal je samo jedan u nizu koji prati rad ANB. Ako se osvrnemo na kadrovsku strukturu ove bezbjednosne službe i činjenicu da je osoba koja ima dva pokušaja ubistva u svojoj biografiji u vrhu ove institucije, a da je operacija kopanja tunela do najviše sudske institucije, izvedena od strane kriminalaca bila neprimjetna za Agenciju, te da tajna dokumenta izlaze stihijski, pitanje je koliko je ova Agencija u funkciji odbrane nacionalne bezbjednost, i a koliko i sama doprinosi njenom ugrožavanju”, zaključio je Nikolić.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more