IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR Pavićević: Brat Dritan u zemlji čuda… (foto)

Informacija da je tehnička vlada potrošila oko 710 hiljada eura samo u septembru za službena putovanja i reprezentaciju, dok je ukupan trošak za četiri mjeseca iznosio 2,6 miliona eura, je skandalozan.

Podaci koje je pružila Agencija za socijalnu pravdu (ASP) jasno ukazuju na nezabilježenu zloupotrebu novca građana za privatne ekskurzije i ostvarivanje dječačkih snova Dritana Abazovića i njegovih ministara, navodi se u saopštenju člana Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Aleksandra Pavićevića.

”U državi u kojoj veliki broj građana ne može da priušti ni osnovne namirnice, u kojoj trećina djece živi u riziku od siromaštva, vlada koja treba da odrađuje samo osnovne tehničke poslove, do izbora nove, bahato putuje po bijelom svijetu, troši, i razbacuje se parama građana”, ističe Pavićević. 

Dodaje da iznosi koji su prikazani u javnim evidencijama vjerovatno nijesu konačni, što podrazumijeva da postoji prostor za skriveno trošenje iz drugih budžetskih stavki, što je takođe nedopustivo.

Takođe, naglašava dnevnice zaposlenima na putovanjima predstavljaju praktično džeparac, jer su svi troškovi puta i ishrane već pokriveni, tako da nemaju zakonsko pravo na dodatni novac.

Čitaj još:   Zirojević i Filipović: Vlada DRITANA Abazovića i Jokovića na štetu Crne Gore...

”Samo u mjesecu septembru, da se premijer i ministri nijesu šetali po bijelom svijetu, mogao bi od tog novca da bude izgrađen jedan vrtić, ili bar 4.000 građana da žive mjesec dana, mogla bi sredstva da se upotrijebe za opremenja neke javne ustanove, bolnice, škole, staračkog doma… Ovako sve je otišlo na zadovoljavanje apetita onih koji kao da su gladni, žedni i svega željni, a prije godinu i po dana zasjeli na funkcije.

Ova Vlada mora biti što hitnije zaustavljena u ovim bahanalijama, jer svaki novi dan Vlade Dritana Abazovića građane Crne Gore košta na stotine hiljada eura, od ove vlade jedino dobro su vidjeli booking.com, razne avio kompanije i kruzeri iz čitavog svijeta”, zaključio je Pavićević.

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more