IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐORĐE Šćepović: Režimski tabloid Vijesti je medijska prodavačica ljubavi, ako odbijete da platite iz nje će buknuti bijes… (foto)

Vjerujem da je javnosti poznato koliko su puta vlasnici ovog podzemlja novinarstva dosad tužili portal Aktuelno, i glavnog i odgovornog urednika Balšu Kneževića. Razlozi su jasni: Kad ogolite stvarnu prirodu zla, zlo će na svaki mogući način nastojati da se osveti i da vam naudi, smatra ĐORĐE Šćepović…

Propaganda sa bilbordima vođena je i na prošlom popisu 2011. godine, kad je glavna zvijezda asimilatorskog desanta bio baš posrbljeni crnogorski teniser Đoković. Stoga režisere aktuelnog velikosrpskog propagandnog spektakla, koji preko bilborda poručuju da ”pitamo đeda”, treba uputiti upravo na đeda i prađeda Novaka Đokovića.

Dobro bi bilo da Đoković ”pita đeda”Propaganda sa bilbordima vođena je i na prošlom popisu 2011. godine, kad je glavna zvijezda asimilatorskog desanta bio baš posrbljeni crnogorski teniser Đoković. Stoga režisere aktuelnog velikosrpskog propagandnog spektakla, koji preko bilborda poručuju da ”pitamo đeda”, treba uputiti upravo na đeda i prađeda Novaka Đokovića.

ĐORĐE Šćepović: Režimski tabloid Vijesti je medijska prodavačica ljubavi, ako odbijete da platite iz nje će buknuti bijes… (foto)

Zamislite zemlju u kojoj neko čije se ime eksplicitno i afirmativno pominje u SKY prepiskama, građanske aktiviste označava kao teroriste i time im nanosi nepopravljivu štetu. E pa ne morate iskušavati imaginaciju, ta zemlja se zove Crna Gora.

Njihov jedini motiv je novac, tradicionalno. Nije važno ko, već koliko će platiti njihove usluge, stoga, bez krivnje savjesti možemo ustvrditi da je taj tabloid medijska prodavačica ljubavi.

Ako platite biće nježna i na raspolaganju, ako pak odbijete, iz nje će buknuti bijes, a vi ćete joj postati lovina, koju će svojom nadaleko poznatom crnom propagandom, opsesivno proganjati, kazao je u kratkom intervjuu za Portal Aktuelno, književnik i kolumnista Đorđe Šćepović komentarišući aktivnosti srpskog tabolida Vijesti koje djeluje u okviru istoimenog koncerna, poznatijeg kao ”medijska mafija”.

”Medijski kriminalci” iz srpskog koncerna sa sjedištem u Podgorici – Vijesti već godinama reketiraju čitavu Crnu Goru i pokušavaju da kreiraju javno mnjenje po svojim iskrivljenim moralnim standardima. Čini se međutim, da su nakon 30. avgusta 2020. godine, posebno intenzivirali i snizili moralni nivo (ako je to bilo moguće) svojih javnih napada. Što je svrha tih napada i da li mislite da su oni orkestrirani od nalogodavaca van Crne Gore?

Šćepović: Tragično je što je jedan takav tabloid, ili da budem krajnje precizan: režimski bilten, umnogome i kreirao javno mnjenje u Crnoj Gori. Moramo imati na umu da je taj beogradski medij, koji posluje u Crnoj Gori, bio medijski pokrovitelj i sponzor tzv. litija, koje su Crnu Goru vratile u tamu srednjeg vijeka, a 2020. na vlast dovele klerofašiste, koji su upravo zahvaljujući tabloidu Vijesti i njihovom projektu Ura potonjih tri godine od Crne Gore, koja je bila pred vratima Evropske unije, načinili provinciju “srpskog polusvijeta”. Njihov jedini motiv je novac, tradicionalno.

Čitaj još:   CRNOGORSKA LUTRIJA: Državna drama koja se odvija pred našim očima, zapravo, kulminaciju tek treba da dobije... (foto)

Nije važno ko, već koliko će platiti njihove usluge, stoga, bez krivnje savjesti možemo ustvrditi da je taj tabloid medijska prodavačica ljubavi. Ako platite biće nježna i na raspolaganju, ako pak odbijete, iz nje će buknuti bijes, a vi ćete joj postati lovina, koju će svojom nadaleko poznatom crnom propagandom, opsesivno proganjati.

Kako komentarišete napade na Portal Aktuelno, naše uredništvo i vlasničku strukturu, kao i napade na jedinu iskrenu i zdravu visokoobrazovnu instituciju u državi – FCJK?

Šćepović: Portal Aktuelno je već godinama meta ove propagandne platforme. Vjerujem da je javnosti poznato koliko su puta vlasnici ovog podzemlja novinarstva dosad tužili portal Aktuelno, i glavnog i odgovornog urednika Balšu Kneževića. Razlozi su jasni: Kad ogolite stvarnu prirodu zla, zlo će na svaki mogući način nastojati da se osveti i da vam naudi.

Zato, nažalost, i najnovija hajka na portal Aktuelno i Balšu Kneževića ne čudi. Tužba koju su protiv vas podnijele političarke iz vladajuće partije samo je posljedica ambijenta linča, koje su kreirale Vijesti i tzv. premijer Abazović, a u kojem je ljudima režima sve dozvoljeno.

Ono što bi moralo da zabrine svakog građanina ove zemlje je odnos institucija prema tužbama s kojima ste se suočavali,  ali i dalje se suočavate. Čini se da je pravosudni sistem u strahu da postane metom ovog žutog portala, a sudije ne završe na naslovnici istog. Konstruisana afera u vezi s FCJK imala je za cilj diskreditaciju jedine visokoškolske ustanove u Crnoj Gori koju Vijesti i njihovi režimski šaptači ne mogu kontrolisati.

Ali uzalud, i ova laž je raspršena poput glave maslačka. FCJK tri godine ukazuje na civilizacijski sunovrat crnogorskog društva, i zato ovaj fakultet i jeste na listi za odstrijel. No, raduje da ni vi niti profesori s FCJK ne odstupate od vlastitih principa, uprkos medijskom teroru kojem ste izloženi.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Ako danas bude gotova specifikacija softvera, vjerujem da se može krenuti sa popisom... (foto)

A to nije teror nekog lokalnog portala, već glasila režima, dakle, boriti se protiv režima jeste podvig, koji će, nadam se, budućnost vrednovati onako kako mu i pripada, a medijske trovače poslati na smetlište istorije.

Da li je ta agenda samo nastavak hajke na Crnu Goru koja je pokrenuta kada su izvjesni Kosović i jedna osoba za koju se u javnosti spekuliše da je bliska jednom kriminalnom klanu, pokrenuli kamapnju izmišljanja ”asimptomatskog crnogorskog nacionalizma”, koji je rezultirao sramnom BIRNOVOM mapom na kojoj su građanski aktivisti okarkterisani kao ”crnogorski nacionalisti”?

Šćepović: Naravno da je to nastavak hajke i nastavak crtanja meta svima onima koji se suprotstave beogradskim slugama u Crnoj Gori. Zamislite zemlju u kojoj neko čije se ime eksplicitno i afirmativno pominje u SKY prepiskama, građanske aktiviste označava kao teroriste i time im nanosi nepopravljivu štetu.

E pa ne morate iskušavati imaginaciju, ta zemlja se zove Crna Gora. Iako se ispostavilo da je i to bila samo jedna u nizu laži koje izviru na istom izvoru do danas zbog toga niko nije odgovarao. Kosovićeva budalasta, ali tendenciozna i opasna konstrukcija o “dva nacionalizma” odavno je pretvorena u prah i pepeo. Uostalom, kao i njegov nedavni, naručeni napad na FCJK. (U.P.A.)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more