IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dobro bi bilo da NOVAK Đoković ”pita đeda”… (foto)

Propaganda sa bilbordima vođena je i na prošlom popisu 2011. godine, kad je glavna zvijezda asimilatorskog desanta bio baš posrbljeni crnogorski teniser Đoković. Stoga režisere aktuelnog velikosrpskog propagandnog spektakla, koji preko bilborda poručuju da ”pitamo đeda”, treba uputiti upravo na đeda i prađeda Novaka Đokovića.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 06. 10. 2023… 00: 48… Dobro bi bilo da NOVAK Đoković ”pita đeda”

Velikosrpska propagandna mašinerija sa centralom u Beogradu već je punom parom krenula sa subverzivnim i hegemonističkim djelovanjem u susret popisu koji bi u Crnoj Gori trebalo da se održi od 1. novembra.

Jasno je da kriminalni, ratnohuškački režim u Beogradu na čelu sa autokratom Aleksandrom Vučićem želi po svaku cijenu da falsifikuje i preko srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA), odnosno njenog isturenog odjeljenja koje se vodi pod akronimom SPC, izvrši pritisak na što veći broj građana da se izjasne kao Srbi.

Ogromna propaganda je već počela, a hit na društvenim mrežam su bilbordi koji su postavljeni po nalogu propagandnog odjeljenja BIA-e sa natpisom ”ako ne znaš, pitaj đeda”Time beogradski propagandisti valjda aludiraju da je crnogorska nacija nastala u posljednjih nekoliko decenija i da su se naši preci izjašnjavali valjda kao Srbi. Tu notornu glupost i besmislenu laž lako je demantovati samo uvidom u rezultate popisa održanih sredinom prošlog vijeka.

Propaganda sa bilbordima vođena je i na prošlom popisu 2011. godine, kad je glavna zvijezda asimilatorskog desanta bio baš posrbljeni crnogorski teniser Đoković.

Stoga režisere aktuelnog velikosrpskog propagandnog spektakla, koji preko bilborda poručuju da ”pitamo đeda”, treba uputiti upravo na đeda i prađeda Novaka Đokovića.

Nole, pitaj dedu…

Posrbljeni Crnogorac Novak Đoković, najbolji teniser današnjice, srpskim nacional-šovinistima u Crnoj Gori služi kao model za posrbljavanje Crne Gore. On je zbog svojeg skromnog obrazovanja i još skromnije inteligencije pristao da bude klovn velikosrpske propagande iako su mu se i đed i prađed deklarisali kao Crnogorci.

Publicista Miroslav Ćosović pisao je tekst o nacionalnosti predaka tenisera Đokovića, čije djelove prenosimo u nastavku, uz link čitavog teksta.

Đokovići, od kojih je Novak Đoković, su iz sela Jasenovo polje koje se nalazi desetak kilometara od Nikšića, ispod planine Vojnik. Novakov đed Vladimir (umro 2012) je svojevremeno za beogradski ”Sport” ispričao da su Đokovići porijeklom sa Čeva.

Čitaj još:   STRAŠNO: Čudne okolnosti nakon hapšenja Adnana Ćatića, prijavio ga...

Dakle, Novak Đoković je po narodnosti Crnogorac, porijeklom je iz plemena Čevo/Ozrinići, a plemena ne postoje kod Srba niti su ikada postojala. Nema plemena u Mačvi, Šumadiji, na Kosovu…

O Novaku Đokoviću, stricu-prađedu poznatog sportiste Novaka Đokovića kod koga se porodica tenisera sklonila u vrijeme II svjetskog rata, njegov sin Radonja je novinaru ispričao da je dva puta bio u Sjedinjenim Američkim Državama.

Radonja je prenio porodičnu istoriju, dokumentovano je da je Novak Đoković (po kom je teniser dobio ime), u SAD ulazio preko ostrva Elis kod Njujorka, sačuvani su spiskovi sa podacima o putnicima koji su ulazili u SAD i u tim spiskovima-listama nalazi se i ime i prezime – Novak Đoković.

Kao što je Radonja Đoković ispričao 2012. godine, tako je i bilo – istoimeni stric-prađed tenisera Novaka dva puta je bio u SAD. Prvi put 1906. godine. Sa grupom Crnogoraca Novak Đoković je brodom “Sofia Hohenberg” isplovio iz Trsta 14. aprila a u Njujork je brod uplovio 5. maja 1906. godine.

Ako ste na sajtu “The Statue of Liberty — Ellis Island Foundation” registrovani, možete pogledati listu putnika broda na kojoj se nalazi i Novak Đoković, upisan u registru putnika kao “Novak Giokovich”.

Na ovoj listi se nalaze 22 državljana Crne Gore, svima je upisano da im je narodnost crnogorska i svi su naveli da su iz Nikšića. Vjerovatno je u ime svih njih neko rekao da su Crnogorci i da su iz Nikšića.

Prađed- stric čuvenog tenisera se nalazi na listi pod rednim brojem 28, iz drugih rubrika saznajemo da je imao 10 dolara i da je išao u Čikago. Radonja Đoković je 2012. tačno naveo Čikago.

Kad su Novak Đoković i njegova familija posrbljeni nije poznato, ali zna se što su bili ”deda i pradeda”

Stric-prađed Novaka Đokovića drugi put je u SAD ušao poslije Balkanskih ratova a prije I svjetskog rata, u martu 1914. godine, tačno kako je Radonja ispričao novinaru prilikom jednog intervjua. U SAD je Novak Đoković putovao iz Bremena brodom “Kronprinzessin Cecilie”. Brod je u Njujork uplovio 18. marta 1914.

Na listi-formularu koja nosi naslov LIST OR MANIFEST OF ALIEN PASSENGERS FOR THE UNITED STATES IMMIGRATION OFFICER AT PORT OF ARRIVAL na kojem se nalazi zapisan njegov ulazak u SAD – “Gjokovic Povak” (tako mu je ime ubilježeno) je zaveden pod rednim brojem 6, a pod rednim brojem 7 i 8 su dva Todorovića. U rubrici koja označava državljanstvo navedena je Crna Gora, potom je u rubrici koja označava narodnu pripadnost upisano – Montenegrin, dakle Crnogorac. Tu su dakle bila svega tri Crnogorca, prvi se prijavio prađed-stric slavnog tenisera i on je, naravno, svojom voljom izjavio da je Crnogorac, o čemu opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

Čitaj još:   Izmješten dolazni peron Beogradske autobuske stanice: Zabranjeno za nosače prtljaga, ili za „Cigane“?

Stoga, propagandisti iz Beograda trebalo bi malo bolje da istraže gradivo prije nego što krenu u akciju posrbljavanja. Mada njima je i onako svejedno, istina ih nikad nije ni interesovala. (B.Knežević)

IZVOR aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more