IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Jakov MILATOVIĆ je komičan- Otkad se pojavio, Crna Gora je počela da ide ka ponoru… (foto)

Iz Demokratske partije socijalista danas su poručili kako Crna Gora nezaustavljivo nazaduje otkako se u politici pojavio Jakov Milatović.

Oni su kazali da Milatović “redovno podsjeća građane da je on na funkciji predsjednika države sklopom okolnosti a ne zahvaljujući njegovim političkim i ljudskim kvalitetima”. 

“U svojim javnim nastupima koji odišu samozaljubljenošću i uobraženošću, Milatović samo što nam ne saopšti da Crna Gora nije ni postojala dok se on nije vratio u nju. Iako su činjenice suprotne: sve dok na vlast, u klerikalnu vladu nije instaliran Milatović, Crna Gora je napredovala, i na spoljnom i na unutrašnjem planu.

Sve do tada, dok vlast nijesu preuzeli neznaveni i nesposobni, ova država je imala svoj put, koji je vodio pravo u članstvo EU, bila je ugledna članica NATO saveza i najstabilnija država regiona”, poručili su oni.

Kada je od strane SPC, kako dodaju, “instalirana vlada u kojoj je Milatović postao ministar, sve je krenulo na dolje, ka ponoru sad upravo tamo i nalazimo– bez vlade, sa razorenim institucijama, kompromitovanim sistemom bezbjednosti, otjeranim investitorima, štetočinama u izvršnoj vlasti koje troše milion eura mjesečno na avione,hotele, restorane”.

“To je zbilja u Crnoj Gori a ono o čemu je juče govorio Jakov Milatović je uobrazilja uobraženog čovjeka koji misli da je svijet nastao kada se on u njemu pojavio. Ako samo analiziramo kako Milatović tretira popis, i kaže da će naredni biti prvi slobodni, jasno je da se radi o aroganciji koja je posljedica podlosti ili gluposti.

Čitaj još:   DPS: Aleksandar VUČIĆ, se odgovorom na pitanje koje je sam sebi namjestio, ponovo se miješa u popis u Crnoj Gori... (foto)

Jer u državu u kojoj se ne mogu sprovesti ni izbori u dvije opštine, u kojoj se jednom od najbogatijih upravlja iz zatvora, bez vlade, u ambijentu podjela i tenzija, u odsustvu posmatrača, bez osnovnih tehničkih uslova– popis ne da neće biti „prvi demokratski“, nego će biti sve samo ne statistički relevantan metod, ukoliko ne bude odložen i pripremljen na način na koji se to radilo svaki put, sve dok nije postao “demokratski“ po mjerilima Milatovića”, dodaju iz DPS- a.

Milatovićeva priča o njegovoj platformi i podršci koju je za nju dobio od međunarodnih zvaničnika, kako oni ističu, “bila bi odlična inspiracija na neki novi film iz opusa Živka Nikolića, koji govori o pretencioznoj malograđanštini gdje junak pomisli da je jedini koji je „svijeta vidio”, pa nam prepričava kako je tamo”. 

“Tumačiti slučajne susrete u pauzama sastanaka, kao izraze podške famoznoj platformi je najblaže rečeno, komično. Svima je jasno čemu je služila platforma: ugurati Vučićevu političku poslugu,Demokratski front i Uru, u Vladu, preuzeti vođstvo u PES, neustavno uzurpirati višak nadležnosti…

Podsjećamo da je i Demokratski front imao svoju platformu, 2021. – nova vlada sa novim premijerom. Ova Milatovićeva bi mogla da se nazove – nova vlada sa novim mandatarom. Znamo već po čijoj mjeri i ukusu”, zaključuju oni.

izvor: analitika.me

Čitaj još:   GORI NEBO IZNAD PODGORICE PALA PROSRPSKA VLADA: "Nek se čuje do nebesa" (foto, video)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more