IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan ponovo izabran na čelo AK Stranke pravde i razvoja… (foto, video)

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan dobio je svih 1.399 važećih glasova na 4. vanrednom velikom kongresu AK Parti održanom danas u Ankari…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07. 10. 2023…18: 48… Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan ponovo izabran na čelo AK Stranke pravde i razvoja… (foto, video)

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan dobio je svih 1.399 važećih glasova na 4. vanrednom velikom kongresu AK Parti održanom danas u Ankari…

Erdogan ponovo izabran na čelo Stranke pravde i razvoja

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan ponovno je izabran na čelo Stranke pravde i razvoja (AK Parti) dobivši svih 1.399 važećih glasova na 4. vanrednom kongresu stranke, održanom danas u Ankari, javlja Anadolu.

Izbori za predsjednika stranke zaključeni su na 4. izvanrednom velikom kongresu AK Parti, održanom u Sportskoj dvorani u Ankari.

Čitaj još:   BIO JE MLAD, JAK, ZDRAV, COVID- 19 GA JE UNIŠTILA: Umro 25- godišnji kandidat iz showa "Brak na neviđeno", prijatelji su mu u nevjerici... (foto)

Predsjedavajući Kongresnog vijeća Ali Ihsan Yavuz izjavio je da je od 1.402 korištena glasa, 1.399 bilo važećih. Erdogan je osvojio svih 1.399 važećih glasova, čime je ponovo izabran na čelo stranke.

Istim glasanjem utvrđen je i Centralni odbor te Izvršni odbor AK Parti koji broji 75 članova…

BONUS VIDEO: Erdogan ponovo izabran za predsjednika AK Partije: Nastavljamo još odlučnije razvijati Tursku

izvor iBalkan.net/ agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more