IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STOP ZA ČETNIČKU PROPAGANDU Otkazano prikazivanje filma “Heroji Halijarda” u Podgorici… (foto)

Ovo ostvarenje ocijenjeno je kao film koji promoviše zločinački četnički pokret, što i ne iznenađuje s obzirom da su svi resursi države Srbije posljednjih 35 godina, umjesto na razvoj kulture, usmjereni na velikosrpsku hegemonističku propagandu iza koje stoje ideolozi ratova, terorizma i genocida

Prikazivanje filma “Heroji Halijarda” čije su projekcije bile planirane u podgoričkom Sinepleksu, otkazano je.

Više građana uputilo je protest, smatrajući da se radi o nacionalističkoj propagandi, te da su događaji iz Drugog svjetskog rata pogrešno predstavljeni.

Reditelj filma je srpski glumac i poznati velikosrpski propagandista Radoš Bajić.

„Heroji Halijarda“ izazvali su polemike i u avgustu ove godine, kada su prikazana tri inserta iz filma na poslovnom forumu Sarajevo Film Festivala.

Tada je ovo ostvarenje ocijenjeno kao film koji promoviše zločinački četnički pokret, što i ne iznenađuje s obzirom da su svi resursi države Srbije posljednjih 35 godina, umjesto na razvoj kulture, usmjereni na velikosrpsku hegemonističku propagandu iza koje stoje ideolozi ratova, terorizma i genocida.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: Do subote ljeto, a onda ZAHLAĐENJE, danas do 29 stepeni C

Bajićev projekat je samo još jedan u nizu morbidnih uradaka velikosrpske propagande zasnovan na notornim lažima.

Podsjetimo, čuveni propagandista Boris Malagurski imao je premijeru svog indoktrinatorskog smeća koje je nazivao filmom “Crna Gora-podeljena zemlja” u nekoliko crnogorskih gradova u junu 2021. godine.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more