IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorska konzervativna partija, najavila proteste u Bogetićima 13, 14, i 15. oktobra: Oduprimo se i pokažimo otpor… (foto)

Crnogorska konzervativna partija (CKP) zajedno sa NVO ‘Perjanici ‘ najavila je organizaciju protesta 13, 14, i 15. oktobra u mjestu Bogetići u Nikšiću.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 08. 10. 2023… 00: 48… Crnogorska konzervativna partija, najavila proteste u Bogetićima 13, 14, i 15. oktobra: Oduprimo se i pokažimo otpor… (foto)

Iz CKP navode da protest će se organizovati tri dana po tri sata u vremenu od 15 do 18h sati.

Protest se organizuje zbog “neregularnog” predstojećeg Popisa stanovništva koji, kako kažu, ima za cilj “potpunu asimilaciju i nestanak crnogorske nacije, crkve i jezika”.

“Od nas se očekuje da damo “puno povjerenje” opštinskim popisnim komisijama sastavljenim od dokazanih sluga Vučićevog režima i okupatorske Srpske Crkve koja želi ili se nada , još uvijek, da će s time potrijeti sve s predznakom Crnogorsko”, naveli su u saopštenju organizatori protesta.

Čitaj još:   OVO JE SRPKINJA ZBOG KOJE JE PALA AUSTRIJSKA VLADA!!!

Iz CKP navode da protest će se organizovati tri dana po tri sata u vremenu od 15 do 18h sati.

“Nadamo se da će nam se pridruži sve suverenističke partije i veliki broj građana koji se ośećaju kao MI. STOP asimilaciji Crnogoraca, STOP potiranju svega crnogorskog. Mi smo pravoslavni Crnogorci, oduprimo se i pokažimo otpor”, poručuju organizatori…

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more