IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAMAS: Broj zarobljenih Izraelaca puno veći nego što Netanyahu misli, prisutni su posvuda u Pojasu Gaze… (foto, video)

Glasnogovornik Hamasovog oružanog krila Brigade Al- Qassam Abu Ubayda izjavio je da su izraelski zatvorenici prisutni posvuda u Pojasu Gaze i naveo da što god Izrael učini ljudima u Gazi, isto će biti učinjeno i izraelskim zatvorenicima…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 08. 10. 2023… 09: 48… HAMAS: Broj zarobljenih Izraelaca puno veći nego što Netanyahu misli, prisutni su posvuda u Pojasu Gaze… (foto, video)

Hamas je objavio da je broj zarobljenih Izraelaca “mnogostruko veći” nego što to misli izraelski premijer Benjamin Netanyahu te da ih ima po cijelom Pojasu Gaze, javlja Anadolu.

Glasnogovornik Hamasovog oružanog krila Brigade Al-Qassam Abu Ubayda rekao je za televiziju Al-Aqsa da se nastavlja napad koji je pokrenut kako bi se odbranili džamija Al- Aqsa i palestinski zatvorenici.

Navodeći da se Izrael suočio s dubokom krizom zbog napada, Ubayda je ustvrdio da su deseci Izraelaca zarobljeni te da je “broj izraelskih zarobljenika višestruko veći nego što Netanyahu misli”.

Ubayda je izjavio da su izraelski zatvorenici prisutni posvuda u Pojasu Gaze i naveo da što god Izrael učini ljudima u Gazi, isto će biti učinjeno i izraelskim zatvorenicima.

Čitaj još:   NEZAPAMĆENO KRVOPROLIĆE: Napao brata MOTORNOM TESTEROM...

Osvrnuvši se na Netanyahuove prijetnje, Ubayda je rekao:

“Prijetite li nam vojskom koja je pala pred nama poput skakavaca, od kojih su stotine ostavile oružje i tenkove pred našim otporom i pobjegle?”

Hamasovo vojno krilo, Brigade Al- Qassam, jučer ujutro pokrenule su sveobuhvatan napad na Izrael nazvan “Aqsa Flood”. Hiljade raketa ispaljene su iz Gaze prema Izraelu, naoružane grupe ušle su u naselja u regiji.

Izraelska vojska potom je objavila da je pokrenula napade na Pojas Gaze s desecima ratnih aviona.

Ministarstvo zdravstva Palestine objavilo je da su u izraelskim napadima na Gazu život izgubilo 256 osoba, a da je povrijeđeno 1.780.

Izraelski mediji objavili su da je u napadima oružanog krila Hamasa do sada poginulo 300 Izraelaca, dok se broj povrijeđenih diljem zemlje popeo na 1.590.

BONUS VIDEO: LIVE | Gaza skyline: Israel to stop supplying electricity, fuel and goods to city after Hamas attack

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 10. jun 2021. godine

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more