IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Izrael grupisao 100.000 rezervista u blizini Gaze: U izraelskim napadima ubijeno 493 Palestinaca… (foto, video)

Palestinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da su izraelske snage “intenzivirale agresiju“ na Gazu…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 09. 10. 2023… 10: 08… Izrael grupisao 100.000 rezervista u blizini Gaze: U izraelskim napadima ubijeno 493 Palestinaca… (foto, video)

Stanovnici Gaze prijavili miris bijelog fosfora nakon raketiranja, od ponedjeljka ujutro, broj ljudi koji traže utočište u objektu UN-a za raseljene u Gazi već je prešao 100.000…

Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je da je u izraelskim napadima na tu blokiranu palestinsku regiju ubijeno najmanje 493 Palestinaca, a da je ranjena 3.751 osoba, javlja Anadolu.

Uporedo s tim, palestinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da su izraelske snage “intenzivirale agresiju“ na Gazu sa stotinama izvedenih napada.

U saopćenju se navodi da su mete izraelskih napada na Gazu bile stambene zgrade i javni objekti, uključujući i džamije.

Čitaj još:   PODGORICA: Predsjedništvo DPS- a raspravljalo o modalitetima rješavanja političke krize... (foto)

S druge strane, izraelska vojska saopćila je da je tokom protekle noći gađala više od 500 ciljeva u Gazi, te tvrdi da se radi o položajima palestinskih grupa otpora Hamas i Islamski džihad.

Oružane bitke se nastavljaju između boraca Hamasa i izraelskih snaga u tri glavna područja u južnom Izraelu: u kibucu u Karmiji te u gradovima Ashkelon i Sderot….

Vijeće sigurnosti UN-a sastalo se iza zatvorenih vrata na hitnoj sjednici, ali nije uspjelo postići jednoglasnu zajedničku izjavu…

BONUS VIDEO: Israel amasses 100,000 reserve troops near Gaza

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more