IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZRAEL PONOVO ZASUT RAKETAMA: Sirene za uzbunu- Jeruzelemom odjekuju snažni udari, iz Gaze ispaljeno na desetke raketa… (foto, video)

Palestinci u Pojasu Gaze neočekivano su ispalili desetke raketa na ciljeve u Izraelu, aktivirajući sirene upozorenja u nekoliko gradova diljem zemlje…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 09. 10. 2023… 10: 08… IZRAEL PONOVO ZASUT RAKETAMA: Sirene za uzbunu- Jeruzelemom odjekuju snažni udari, iz Gaze ispaljeno na desetke raketa… (foto, video)

Čini se da je u Izraelu počela još jedna raketna baraža, a izgleda da sve više projektila probija svoj put u gradove, piše Sky News.

Masovni napad iz Pojasa Gaze došao je kao iznenađenje. Situacija je nedavno ponovno eskalirala, posebice na okupiranoj Zapadnoj obali. Od četvrtka su četiri Palestinca poginula u vlastitim napadima ili u sukobima s vojskom. Sirene za uzbunu čule su se i u Tel Avivu.

Izraelske službe za hitne slučajeve saopćile su da je u centralnom Izraelu počela “ogromna raketna baraža”.

Još nije jasno odakle su rakete ispaljene, iako izraelski mediji spekulišu da dolaze iz pojasa Gaze.

Čitaj još:   ČEDA na Fejsbuku OBJAVIO CECINE NAJMRAČNIJE TAJNE

BONUS VIDEO: Watch live: Gaza skyline after more than 500 Israeli air strikes hit Hamas targets overnight

  • Kao odgovor na nedavne sirene Crvenog upozorenja koje su se oglasile širom Izraela, timovi Magen David Adoma su poslani na prijavljene pogođene lokacije”, navodi se u saopćenju.

“Za sada nema poznatih žrtava.”

Dopisnik Sky-a sa Bliskog istoka Alistair Bunkall izvijestio je o vazdušnim sirinama širom glavnog grada Jerusal i primijetio glasne udare, za koje sumnja da je odbrambeni sistem Iron Dome u funkciji.

Video pogledajte i OVDJE.

Još nije jasno odakle su rakete ispaljene, iako izraelski mediji spekulišu da dolaze iz pojasa Gaze.
“Kao odgovor na nedavne sirene Crvenog upozorenja koje su se oglasile širom Izraela, timovi Magen David Adoma su poslani na prijavljene pogođene lokacije”, navodi se u saopćenju.

“Za sada nema poznatih žrtava.”

Dopisnik Sky-a sa Bliskog istoka Alistair Bunkall izvijestio je o vazdušnim sirinama širom glavnog grada Jerusalima i primijetio glasne udare, za koje sumnja da je odbrambeni sistem Iron Dome u funkciji.

BONUS VIDEO: LIVE: Israel mounts counter-attack after Hamas invasion

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more