IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ROMAN Jakič predsjednik mreže liberala Jugoistočne Evrope: MILOJKO Spajić treba da formira Vladu sa strankama koje baštine evropski put… (foto, video)

Ukoliko je platofma za Crnu Goru u EU, koju je predsjednik države Jakov Milatović uputio parlamentarnim strankama samo zamagljivanje evropskog puta, onda ne koristi nikome…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 08. 10. 2023… 20: 48… ROMAN Jakič predsjednik mreže liberala Jugoistočne Evrope: MILOJKO Spajić treba da formira Vladu sa strankama koje baštine evropski put… (foto, video)

Demokrate i njihov lider Aleksa Bečić bi trebalo da shvate da na prvom mjestu mora biti država, a ne stranka, naglašava Jakič.

Više od 80 odsto građana želi Crnu Goru u Evropskoj uniji, pa mandatar (Milojko) Spajić treba da formira Vladu sa strankama koji baštine evropski put, poručio je predsjednik mreže liberala Jugoistočne Evrope Roman Jakič za Gradsku RTV.

Dodaje da, ukoliko je platofma za Crnu Goru u EU, koju je predsjednik države Jakov Milatović uputio parlamentarnim strankama samo zamagljivanje evropskog puta, onda ne koristi nikome.

Za razvoj Crne Gore je veoma bitno da mandatar Spajić formira proevropsku Vladu, ocjenjuje Jakič.

“Da se formira Vlada koja će se zalagati za želju više od 80 odsto ljudi da žive u evropskoj demokratiji, gdje vlada vladavina prava, gdje se poštuju ljudska prava i slobode, gdje se poštuje multietnički, multikulturalni i multivjerski elemenat. Nadam se da će to mandataru Spajiću uspjeti”, kazao je Jakič.

Čitaj još:   DRITAN Abazović uoči sjednice Skupštine: Rekonstrukcija vlade podrazumijeva da PREMIJER OSTAJE...

Demokrate i njihov lider Aleksa Bečić bi trebalo da shvate da na prvom mjestu mora biti država, a ne stranka, naglašava Jakič.

“I da se treba prestati boriti protiv DPS-a, koji u suštini više nije ko što je bio. Nema više predsjednika Mila Đukanovića, nisu više vladajuća stranka. Bečić i Demokrate bi trebalo, a ja polažem puno nade u njih, da pokažu tu odgovornost prema građanima i prema državi, kao cjelini, a ne konstantno podgrijavati nešto što je već prošlost”, ističe Jakič.

Govoreći o platformi za Crnu Goru u EU, koju je predsjednik Milatović uputio parlamentarnim partijama, Jakič kaže da, ukoliko je ona zasnovana na evropskim principima, onda je prihvatljiva.

“Ako je to samo opet zamagljivanje tog evropskog puta, onda ta platforma ne koristi nikome. Ako je to stvarno želja da se svi okupe na evropskom putu, onda Spajić mora razumjeti da mora napraviti proevropsku vladu sa ljudima i strankama koji u suštini zagovaraju evropski put”, zaključuje Jakič.

Čitaj još:   JEZIVE PORUKE IZ MANJEG BH. ENTITETA: Dodik brutalno napao reisa HUSEINA Kavazovića i negirao Bošnjake kao naciju... (foto)

izvor analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more