IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEK Barović: ZAŠTO IM TREBA POPIS- Da se utvrdi broj Srba u Crnoj Gori??? (foto)

Na svako pominjanje njegovog odlaganja javi se gomila onih koji to osporavaju i reklo bi se organizovano reže da se o odgađanju ne smije ni govoriti. Nije to zbog želje da se što prije sazna broj stanovnika, korisnika interneta, podstanara ili nečeg četvrtog od bitnih popisnih kategorija, već da se utvrdi broj Srba u Crnoj Gori.

Povećanje broja Srba u Crnoj Gori je strateški interes Srbije već unazad nekoliko godina. Svakome je tamo postalo jasno da se crnogorska nezavisnost ne može uništiti, osim na jedan način– dovođenjem broja Srba na preko 50% crnogorskog stanovništva.

Samo tako bi se jednoga dana moglo postaviti pitanje – što će na Balkanu dvije nezavisne srpske države? U takvoj situaciji veoma bi se brzo povela ozbiljna priča i kampanja o ”ujedinjenju” i ostalim rabotama na koje smo i do sada navikli. Mada, ovog puta bi ti naumi imali osnova.

Kako se povećava broj Srba u Crnoj Gori? Nekome ko ne želi da sagleda detalje ovog procesa bi ova priča generalno bila smiješna i odgovorio bi već onom odvratnom ”Neće nam Crnu Goru niko ponijet u Vranje” ili slično. Neće, ali se desilo još gore, donijeli su Vranje u Crnu Goru. Šalu na stranu, iako i u njoj ima dosta istine jer će se na popisu evidentirati i hiljade onih Srba koji su na privremenom radu u Crnoj Gori i nosioci su boravnišne dozvole.

Za povećavanje tog procenta prije svega potrebna su ogromna sredstva, a koje Srbija može da obezbijedi, dijelom iz budžeta, a još većim dijelom iz raznih crnih fondova. Iz budžeta suśedne države se finansiraju razne organizacije, naučne, kulturne, pa i one koje se kriju iza ”humanitarnog”.

Čitaj još:   ALEK Barović: Nema ništa, ''braćo'', od vašeg veselja... (foto)

Pomoć se dijeli onima koji lošije žive, daju se stipendije i domovi, razni benefiti itd. Uslov? Da se izjasniš kao Srbin. Nažalost, kako pomenu Njegoš, Crnogorci su lakomi na blago, pa oni koji blago daju mogu da rade što im je milo. 

Veliku ulogu u svemu tome igra i hibridni rat protiv Crne Gore koji se sprovodi. Viđeli smo desetine i stotine raznih bilborda po Crnoj Gori, punih istorijskih laži, a kojima se onim lakovjernim i lakomim promoviše srpski identitet. U narednim danima nas očekuje kulminacija svega toga i vjerujem da će i iz frižidera iskakati razni koji ubjeđuju ljude što su po naciji i jeziku.

O Srpskoj crkvi da i ne pričamo. Godinama smo navikli da je ona glavni izvođač radova na brisanju svakog pomena crnogorskog identiteta. Ona je glavno asimilatorsko oružije Beograda. Od devastacije crnogorskih sakralnih objekata do ispiranja mozga crnogorskom narodu, a sve sa jasnim ciljem ubijanja i najmanjeg traga crnogorske posebnosti.

Ona nacističku priču da su Crnogorci isto što i Šumadinci, Vojvođani itd. su prigrlili kao svoju ideologiju, pa im je tako za cilj uništavanje svega što bi taj neprirodan sklad moglo ugroziti.

Crnogorska država za sve to vrijeme ćuti. Nije ni za očekivati da će se vlast kakva jeste buniti, budući da je i ona produžena ruka Beograda i da iz sveg srca podržava proces koji se sprovodi. Boli to što je većina crnogorskog naroda totalno pasivna na kompletnu priču. Toliko pasivna da je moguće i da potpadne pod lažne argumente i demagogiju koja im se servira.

Osim pojedinaca i organizacija koje upozoravaju na posljedice fingiranog popisa, niko se živ ne čuje. Niko da pomene koliko je popis bez kontrolora legitiman?

Čitaj još:   Politički analitičar DANILO Kalezić: Pobjeda JAKOVA Milatovića je trijumf ruskog malignog utjecaja u Crnoj Gori... (foto, video)

Niko da postavi pitanje kako će se rezultati analizirati, ko će osiguravati nepristrasnost i nezavisnost? U zemlji koja je razorena hibridnim ratom, najmanji bi problem bio instalirati statističare koji će rezultate namjestiti da budu onakvi kavi se žele da budu.

Zašto niko ne pozove da se pobunimo? Da kažemo tako ne može! Vazda ih je bilo strah od crnogorskog bunta, zašto da im ga i sad ne priredimo? Ko to brani da se ide na proteste? Zašto? Ajmo da izađemo, pa neka nas prebroje.

autor: Alek Barović

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more