IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jakov MILATOVIĆ OBMANUO JAVNOST: Predsjednik CG zamrznuo partijske funkcije, ali uredno prisustvuje stranačkim sastancima… (foto)

Predsjednik Crne Gore, i kako on voli da kaže, svih građana, Jakov Milatović, prije četiri dana gostujući na jednoj televiziji izjavio je kako je on de facto zamrznuo funkciju u Pokretu Evropa sad, i time, makar na neko vrijeme okončao bilo kakav politički angažman u toj partiji.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10. 10. 2023… 18: 08… Jakov MILATOVIĆ OBMANUO JAVNOST: Predsjednik CG zamrznuo partijske funkcije, ali uredno prisustvuje stranačkim sastancima… (foto)

Samo par dana kasnije, isti taj Jakov Milatović pronađen je ”odmrznute” funkcije na sastanku sa odbornicima PES- a iz podgoričkog parlamenta.

Jakov Milatović, predsjednik kako kaže svih građana Crne Gore, prisustvovao je sinoćnjem sastanku odbornika Pokreta Evropa sad iz podgoričkog parlamenta, iako je prije samo četiri dana izjavio da je on de facto zamrznuo funkcije u toj partiji.

JAKOV Milatović je gostujući u emisiji “Akcenti” na TVCG izjavio kako se u javnosti mnogo sprekuliše i plasiraju spinovi da je on učestvovao u kreiranju liste za parlamentarne izbore Pokreta Evropa sad.

“U javnosti se mnogo spekuliše i mnogi plasiraju određene spinove. Vi kada racionalno posložite stvari, niti sam učestvovao u kreiranju te liste, niti sam učestvovao u izborima, skoro sam odnosno de facto sam zamrznuo svoje učešće u PES-u. Pokušavam da budem predsjednik svih građana”,rekao je Milatović u emisiji.

No, nekoliko dana kasnije isti taj Milatović održao je sastanak sa odbornicima podgoričkog parlamenta iz redova Pokreta Evropa sad, na kojem je ni manje ni više prisustvovala i Jevrosima Pejović, koja je prije par dana isključena iz te partije.

Iako se Milatović nemušto pravda da je on tu bio samo u ulozi gosta, naprosto mu tu nije mjesto, jer ako je tačno da je zamrznuo funkciju, on nema šta da traži na bilo kakvom partijskom sastanku.

Čitaj još:   Herceg Novi: POMAMLJIVANJE NARODA- ”Ko vas je terao da nam pomažete?”

Sad da li je Milatović gostujući na televiziji obmanuo javnost zarad jeftinih političkih poena ili je rekao istinu, pa se odluke da zamrzne funkciju u PES-u ne pridržava jasno, govori da se on aktivno miješa u proces odlučivanja u Pokretu Evropa sad.

“Došao sam ovdje samo kao gost, u Skupštini glavnog grada među odbornike i članove PES-a. Razgovarali smo o temama koje se tiču Podgorice i dao sam sugestije kao čovjek koji je zainteresovan za dobrobit građana Podgorice. Nije bilo razgovora na temu Vlade, znam da ste razočarani, ali nije bilo”, naveo je Milatović.

Ako je njegovo učešće bilo, zbog, kako kaže, dobrobiti građana Podgorice, onda je za očekivati da će predsjednik svih građana da se sastane i sa ostalim odbornicima koji sjede u podgoričkom parlamentu.

Milatović je novinarima nakon sastanka kazao da se sastao izvršni odbor partije i da su razgovarali na temu rada gradske uprave, kao i o aktuelnim temama u Podgorici.

O čemu god da su iza zatvorenih vrata razgovarali, teško da je bilo isključivo o Podgorici jer na sastanku nije bilo gradonačelnice Olivere Injac, koja bi valjda po logici morala biti prisutna kad se razgovara o dobrobiti građana Podgorice, jer vodi ovaj grad.

Uprkos činjenici da je sastanak bio nestatutaran, jer mu nijesu prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora, generalni sekretar, niti gradonačelnica Olivera Injac, Milatović je uzeo učešća uz prisustvo iz partije isključene, a njegove bliske saradnice Jevrosime Pejović, što vjerovatno ukazuje da je ovim činom, preko podgoričkog odbora PES-a, on krenuo i u definitivno cijepanje te partije.

Čitaj još:   LATINKA PEROVIĆ ODRŽALA SRBIMA LEKCIJU: "U Potočarima ogromna je grobnica zasijana maloljetnicima... (foto)

Iako uporno pokušava da sebe predstavi kao nekog ko je predsjednik svih građana i ko se ponaša u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima, svojim ponašanjem- samo u posljednih deset dana Milatović non stop pominje formiranje vlade, svog partijskog kolegu Milojka Spajića i kao da neće predstavlja sebe kao nekog vrhovnog pomiritelja, sve zarad ostvarivanja svojih neskrivenih ciljeva, da u Vladu ugura koaliciju “Za budućnost Crne Gore”…

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more