IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEBOJŠA Medojević se bliži presudi- završne riječi zakazane za 20. novembar… (foto, video)

Nakon šest godina okončan dokazni postupak protiv lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i ostalih optuženih za pranje novca…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10. 10. 2023… 20: 08… NEBOJŠA Medojević se bliži presudi- završne riječi zakazane za 20. novembar… (foto, video)

Dokazni postupak za pranje novca protiv lidera Pokreta za promjene (PZP) Nebojše Medojević i još 11 optuženih okončan je juče u podgoričkom Višem sudu nakon čega je sudija Nenad Vujanović zakazao iznošenje završnih riječi za 20. novembar.

Optužnicom je, pored Medojevića, obuhvaćen i Momir Nikolić. Oni se terete da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, osim Medojevića i Nikolića terete se direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, član DNP- a Nikola Jovanović, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, članica Pz P-a Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, sin funkcionera DF- a Slavena Radunovića, sinovac funkcionera Predraga Bulatovića, Vladislav Bulatović, funkcioner Demokratske narodne partije Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP- a Mladen Jovanović i diler deviza Gordan Konatar.

Čitaj još:   VUČIĆ POSLAO PISMO Deda Mrazu... (foto i video)

Podsjetimo, u dosadašnjem toku postupka saslušan je veliki broj svjedoka, a svi okrivljeni su negirali krivicu i izvršenje krivičnih djela za koja se terete.

Ovlašćena predstavnica Poreske uprave Crne Gore Gordana Pejović na jednom od ročišta kazala je da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv okrivljenog Momira Nikolića koji se tereti i za utaju poreza i, pozivajući se na nalaz vještaka, postavila je odštetni zahtjev od 66.266 eura za neplaćeni PDV i 10.800 eura za neplaćeni porez na dohodak.

BONUS VIDEO: Nebojša Medojević- Press povodom potvrđivanja politički montirane optužnice za tzv “pranje para”

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more