IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

„EVROPA SAD“ pred raskolom: Vlada još na čekanju… (foto)

DVOVLAŠĆE U „EVROPI SAD“, HAOTIČNI PREGOVORI O VLADI: Poslanički klub koji vodi Spajić i dio podgoričkog odbora koji kontroliše Milatović na suprotnim stranama, sinoć mandatar razgovarao sa ZBCG i dijelom stranaka manjinskih naroda, bez Demokrata i Ure

oslanički klub Pokreta ,,Evropa sad“ i dio podgoričkog odbora te partije održali su sinoć paralelne sastanke na kojima su odvojeno prisustvovali mandatar Milojko Spajić i predsjednik države Jakov Milatović.

Sastanak poslaničkog kluba je, prema saznanjima Pobjede, organizovan hitno nakon što je Milatović – koji je istovremeno i predsjednik odbora Glavnog grada – sazvao sastanak podgoričkog odbora za 18 sati, obavijestivši u vajber grupi samo ,,pogodne“ članove opštinskog odbora.

Izvor Pobjede iz vrha PES-a je kazao da je reakcija Spajićevog PES-a uslijedila odmah i da je namjerno sat ranije zakazana sjednica poslaničkog kluba.

Tema održanog sastanka u prostorijama Pokreta ,,Evropa sad“ bila je formiranje vlade, a lider PES- a Milojko Spajić kazao je po izlasku iz prostorija te partije da su ,,sve bliže formiranju vlade“.

Spajić je i uoči sastanka poručio da će vlade biti prije isteka roka, ali nije precizirao, niti čak i nagovijestio, koje bi stranke mogle da uzmu učešće u novoj, 44. vladi Crne Gore.

Na sastanku je, prema saznanjima našeg lista, ovlašćen mandatar da nastavi pregovore sa manjinama i ZBCG, ali da u slučaju propasti pregovora zatraži manjinsku podršku od opozicionih stranaka. Prema izvorima iz PES-a, za opciju da Spajić ide prema dobijanju manjinske podrške je ,,većina poslaničkog kluba“, ali nije želio da licitira sa brojem poslanika koji su za tu opciju izbora nove vlade.

Čitaj još:   MILOJKU NE IDE DOBRO, IZDAO GA I UJAK: Metodije sa Rajom putuje u Nebesku Srbiju, a Spajić dobio DIK!

Na drugom kraju grada, u zgradi Skupštine Podgorice, Milatović je novinarima nakon sastanka dijela podgoričkog odbora kazao da su razgovarali na temu rada gradske uprave, kao i o aktuelnim temama u Podgorici.

Zanimljivo, šef države Jakov Milatović sinoć u odgovoru novinarima nije rekao kako se zove organ PES-a kojem je prisustvovao navodeći da je on– bio samo gost.

Međutim, indirektni demanti je stigao od stranačke koleginice Nađe Ljiljanić, koja je saopštila da je isključena poslanica Jevrosima Pejović bila na sastanku Izvršnog odbora podgoričkog odbora PES-a i da će ona biti dio te partije, ,,sve dok se bude tako osjećala“.

Podgorički PES vodi Milatović i prisustvo isključene Pejović sastanku dijela podgoričkog odbora faktički znači i raskol u PES-u jer je sada izvjesno da dio podgoričkog odbora, uključujući i Milatovića – ne priznaje odluke Predsjedništva.

Ljiljanić inače, prema saznanjjima Pobjede, radi u Predsjedništvu i sekretarica je šefa države.

Izvor Pobjede iz samog vrha PES-a tvrdi da je sastanak sazvan nestatutarno.

– Sastanak je nestatutaran, jer mu nijesu prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora, generalni sekretar, niti gradonačelnica Olivera Injac- saopštio je izvor Pobjede.

Milatović je kazao da nije tačno da je on inicijator sastanka.

– Došao sam ovdje samo kao gost, u Skupštini glavnog grada među odbornike i članove PES-a. Razgovarali smo o temama koje se tiču Podgorice i dao sam sugestije kao čovjek koji je zainteresovan za dobrobit građana Podgorice – naveo je Milatović.

Čitaj još:   BEOGRAD Vrištanje odjekivalo halom, gosti u panici biježali nakon upada BIJESNIH HULIGANA!

Milatović je i rekao da na sastanku nijesu razgovarali o formiranju vlade.

– Znam da ste razočarani, ali već moram da trčim na neki naredni sastanak – rekao je Milatović.

Sastanak se održao u zgradi Skupštine Glavnog grada, što je neuobičajeno jer se svi sastanci stranačkih organa PES-a održavaju u stranačkim prostorijama.

Autor: Nenad Zečević i Draško Đuranović

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more