IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOŠNJACI ISPALI, SRBI UPALI: Oktobar 2023. i Spajićeva Vlada od 30. avgusta 2020- DRITAN ide torta, RAJO…- svi smo tu… (foto)

I URA je dobila poziv da pregovara da bude dio Vlade, tako da smo na korak da gledamo isti scenario koji je uslijedio nakon izbora 30. avgusta 2020.godine.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 11. 10. 2023… 10: 08… BOŠNJACI ISPALI, SRBI UPALI: Oktobar 2023. i Spajićeva Vlada od 30. avgusta 2020- DRITAN ide torta, RAJO…- svi smo tu… (foto)

Pri sadašnjem stanju, mandatar Spajić najvjerovatnije će obezbijediti podršku od najmanje 49 poslanika za formiranje 44. vlade.

Sa ranijih pregovora, FOTO: Arhiva CdM- a

Vlada neće biti ekspertska već politička, a sa malim korekcijama, sve će biti isto kao prije tri godine. Isti akteri sa malo izmijenjenim pozicijama.

Od Vlade PES-a, Demokrata i partija brojnih naroda kako je krenulo na početku pregovora mandatara Milojka Spajića, kako sada stvari stoje, došlo se do Vlade koja je sastavljena od toliko pominjane tridesetoavgustovske većine.

Isti scenario, malo promješane karte, i eto ishoda. Ovo je potvrdio i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović koji je danas novinarima kazao da je i URA dobila poziv za razgovore o ulasku u Vladu.

On je kazao da podržava mogući sastav nove Vlade, ako je to sastav koji može da dovede do neke promjene u Crnoj Gori.

Čitaj još:   PRIŠTINA I NEVIĐENO SLAVLJE: Kurti poslao poruku koja se Vučiću neće dopasti... (foto i video)

“Svakako nam treba nova Vlada i u tom kontekstu nemam nikakve primjedbe. Vidjećemo kakva će biti konfiguracija i ko će sve biti u njoj. Ali, u suštini cilj je da se prikupljaju te snage od 30. avgusta i da se nastavi reformski put. Ako se to dogovori, torta danas ide van zamrzivača, u odmrzavanje i pravimo pripreme da je uručimo”, kazao je Abazović danas novinarima ispred Vile Gorica.

URA do sada zvanično nije bila u igri za Vladu, ali su nezvanične informacije CdM-a poslednjih desetak dana ukazivale na to da će se ipak poziv Abazoviću desiti i da je plan da iste snage koje su činile vlast nakon 30.avgusta budu dio vlasti pod rukovodećom palicom Spajića.

Kako sada stvari stoje, u Vladi bi mogli biti PES, Demokrate, SNP, URA, Ujedinjena Crna Gora, uz podršku Za budućnost Crne Gore koja dobija mjesto šefa parlamenta.

Sa ranijih pregovora, FOTO: Arhiva CdM-a

U međuvremenu su eksperti postali političari, pa će tako iz te pozicije rukovoditi državom.

Osim PES-a koji je stranka sa najvećom podrškom na izborima, u Vladi će sektor bezbjednosti i najvažnije resore, MUP i odbranu pokrivati Demokrate Alekse Bečića, a imaće i mjesta zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade.

Čitaj još:   PAUK NE RADI NEDELJOM: Ludilo u centru grada, fotke koje su razbjesnile sve u gradu... (foto)

PES će svakako rukovoditi finansijama i ekonomijom, a ostaje da se vidi šta će, ukoliko bude dio Vlade, pripasti URA-i. (Miraš Dušević)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more