IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: Među žrtvama u Gazi je 236 djece; Egipat ne otvara koridor; ANTONIO Gutereš: Obezbijedite im zalihe od životnog značaja… (foto, video)

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je Izrael da osigura “zalihe od životnog značaja” benzina, hrane i vode za Pojas Gaze. 

NEW YORK: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 12. 10. 2023… 00: 08… TUGA DO NEBA: Među žrtvama u Gazi je 236 djece; Egipat ne otvara koridor; ANTONIO Gutereš: Obezbijedite im zalihe od životnog značaja… (foto, video)

On je apelovao na sve da izbjegnu dalju eskalaciju sukoba, pri čemu je pozvao na oslobođenje izraelskih talaca iz Gaze, ali i na poštovanje međunarodnog humanitarnog prava koje nalaže da civili moraju biti zaštićeni u svakom trenutku.

Prema posljednjim podacima, u napadima na Pojas Gaze ubijeno je 1.100 ljudi, među kojima 236 djece.

“Nema ambulantnih kola, sada samo Palestinci pomažu drugim Palestincima”, prenosi Guardian izjavu jednog od novinara koji se nalazi u Pojasu Gaze.

Čitaj još:   UŽAS I MIRIS 90- ih U CRNOJ GORI: Auto- kolona sa trobojkama u Nikšiću, pjeva se "Veseli se, srpski rode" (foto i video)

Reuters je izvijestio kako je Egipat navodno odbio da otvori koridor za izbjeglice iz Pojasa Gaze. Pomenuta agencija pozvala se na visoko rangiranog izvora iz egipatskih bezbjednosnih službi.

Egipat je navodno izrazio spremnost da pošalje humanitarnu pomoć u Gazu.

No, međunarodni pregovori o otvaranju koridora i dalje su u toku.

BONUS VIDEO; Civili u Gazi obilaze ruševine svojih domova

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more