IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uhapšena KATARINA Baćović: Osumnjičena da je dio kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda suda u Podgorici… (foto, vodeo)

Policija je za Katarinom Baćović tragala od sredine septembra…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 12. 10. 2023… 18: 08…  Uhapšena KATARINA Baćović: Osumnjičena da je dio kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda suda u Podgorici… (foto, vodeo)

Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog sumnje da je bila dio kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici saznaju “Vijesti” nezvanično,

Policija je za Baćović tragala od sredine septembra.

Ona je identifikovana kao osoba koja je iznajmila stan u Njegoševoj 12 iz kog su pripadnici te ekipe prokopali tunel do Višeg suda.

U toj istrazi saslušana je i njena majka Maja Baćović, inače upraviteljica sudske pisarnice, koja je negirala umješanost u tešku krađu.

Provala u sudski depo primijećena je 11. septembra, kada su nadležni najprije utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12…

Čitaj još:   NEMA ODLASKA FRIZERU, MASAŽA, SOLARIJUMA, PEDIKIRA: Igre na sreću samo elektronski, čega još nema dok je vanredno... (foto)

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje im je navodno bila baza.

Predrag Mirotić, za kojeg se sumnja da je vozio kopače tunela od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prave podzemni prolaz do depoa Višeg suda, uhapšen je 23. septembra.

On im je bio kontakt tačka, pomagao im da nesmetano borave u Podgorici i obezbjeđivao im alat kojim su obili sudsku prostoriju.

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, izuzeto je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili, a vještačenjem je izolovan i trag osumnjičenih…

Utvrđeno je i ko su izvođači radova na kopanju 30 metara dugog tunela do sudskog depoa.

Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

BONUS VIDEO: Tunel od 30 metara prokopan do depoa Višeg suda

Čitaj još:   Plaćeni ubica iz SRBIJE Čaba Der priznao likvidacije, ali KRIJE KO IH JE NARUČIVAO ... (foto)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more