IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANILO Kalezić: Talentovani gospodin MILOJKO Spajić… (foto)

Obmana je da se radi o manjinskoj podršci ostataka DF-a. Odlučivanje o državnim sekretarima i kontrola skupštine zapravo ZBCG stavlja u poziciju stečajnog upravnika te vlade a Spajića, ponovo riplijevski, otkriva kao usavršenu verziju Dritana Abazovića

Pregovori o formiranju novog kabineta doživjeli su još jedan, vidjećemo da li i posljednji, preokret. Ono čemu se velikosrpska i proruska opcija nadala odmah nakon junskih izbora, desilo se prije neku noć. 

Nominalnom objedinjavanju avgustovske litijaške većine prethodila je dugotrajna medijska kampanja defamacije Spajića i skoro pa potpuni raskol unutar samog PES-a. Kulminacija sukoba desila se neposredno prije objave o sastavu novog kabineta. 

Struja predvođena trenutnim predsjednikom Milatovićem demonstrirala je moć organizujući partijski sastanak kome je čak i prisustvovala isključena poslanica i odbornica PES-a. Scenario koji neodoljivo podsjeća na odmetnute radikalske struje prije formiranja SNS-a. 

Čini se da u tom dijelu dileme nema – jasan su politički karakter i namjere “vrhovnog komandata” Milatovića. Sumnja je samo na Spajića čija je dosadašnja politička karijera sastavljena od niza sitnih poltičkih blefova i manevara lišenih ideoloških određenja – politika bez politike odnosno banalizacija svega što potencijalno znači emancipaciju crnogorskog društva. 

Čitaj još:   Popov: DRITAN predložio Krivokapića a pok. AMFILOHIJE UĆUTKAO Mandićevo protivljenje

Riplijevski je uspijevao da izigra partnere kako strane tako i nametnute domaće odlažući odluke, ma koliko bolne bile, koje nosi visoka državna politika. Na prvom velikom testu, Spajić nudi Crnu Goru na tacnu velikosrpskom nacionalizmu i svjesno uvodi državu u međunarodnu izolaciju. 

Pravljenjem jednonaconalne antizapadne vlade zapravo bi se zaokružio proces otpočet litijaškom kontrarevolucijom – to, a ne prethodne dvije vlade, bi bila kruna destrukcije. 

Obmana je da se radi o manjinskoj podršci ostataka DF- a. Odlučivanje o državnim sekretarima i kontrola skupštine zapravo ZBCG stavlja u poziciju stečajnog upravnika te vlade a Spajića, ponovo riplijevski, otkriva kao usavršenu verziju Dritana Abazovića.

Posljedice koje tako sklepana vlada može da ima po crnogorske državne i nacionalne interese su jasne i zapravo prate trenutne tokove. Vegetativno nacionalna svijest i duboka državna koma. 

Poput domaće, jednako je iznenađena i međunarodno zajednica. Na momente izgleda da je napravljena pogrešna procjena kao i sa tehničkim premijerom. Pri čemu, posljedice ove greške će biti skoro nemoguće sanirati. Vlada koju podržava tropetinska većina, pored političke stabilnosti, imaće mogućnost da sama utiče na karakter sudske i tužilačke vlasti. Apsolutna vlast apsolutnog vladara Srbije.

Čitaj još:   BRUKA I ZA UN: Jovan Markuš između SPC- a, SVETOSAVLJA, "srpskog sveta" i DRAGINJE, Crne Gore, civilizovanog i modernog svijeta...

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more