IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Ako do ponedjeljka ne budu ispunjeni uslovi, predložićemo odluku o bojkotu popisa… (foto)

Iz Predsjedništva Demokratske partije socijalista danas su poručili da će, ako do ponedjeljka ne budu usvojeni uslovi o odlaganju popisa, Glavnom odboru stranke predložiti usvajanje odluke o bojkotu procesa

“Demokratska partija socijalista Crne Gore ostaje istrajna u svojoj namjeri da, do ispunjavanja svih logističko-tehničkih pretpostavki i formalno-pravnih preduslova, popis stanovništva, domaćinstava i stanova niti može niti treba biti održan”, kažu oni.

Podsjetili su kako je rukovodstvo te partije ove sedmice imalo sastanke sa predstavnicima vijeća Bošnjačke, Albanske i Hrvatske nacionalne zajednice, Romskog i Muslimanskog savjeta, “te da je zajednički konstatovano da je popis nužno odložiti”.

“U skladu sa tim, a na osnovu aktuelnog društveno-političkog ambijenta, u kojem imamo vladu u tehničkom mandatu institucije koje ne rade u punom kapacitetu, Predsjedništvo DPS iznijelo je 17 uslova koje je neophodno ispuniti da bi predstojeći proces mogao biti održan.

Čitaj još:   HATAY: Sedmomjesečni Hamza spašen ispod ruševina, u Kutahyi izbavljena trudnica i njen brat... (foto, video)

Ovom prilikom još jednom ponavljamo da nećemo pristati da ni pod jednom tačkom od svih 17 iznijetih, odustanemo i odstupimo. Ostajemo istrajni da nam nadležne državne institucije do ponedjeljka daju odgovor, u protivom Glavnom odboru partije biće predloženo da usvoji odluku o pozivanju građana Crne Gore na bojkot predstojećeg popisa stanovništva”, poručili su oni.

izvoe: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more