IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nerasvijetljena ubistva u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu: TIHI KRICI ZA PRAVDOM… (foto)

Na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina, u posljednje tri decenije, odigralo se dvanaest tragičnih priča – ubistava čiji počinioci ostaju nepoznati, a slučajevi nerazjašnjeni. Radio Sto plus predstavio je sve neosvijetljene slučajeve ubistava na kojima organi reda i tužilaštvo i dalje aktivno rade, trudeći se pronaći krivce i donijeti pravdu porodicama žrtava.

Kada je Nermin Ljajić prije tri godine postao načelnik Policijske uprave Novi Pazar, jedna od prvih inicijativa bila je ponovno otvaranje i aktivan rad na svim nerazjašnjenim slučajevima.

Jedan od tužnih slučajeva tiče se Hanuše Prušević, koja je pronađena mrtva u rijeci Raški 2003. godine. Drugi, šokantni slučaj, uključuje bračni par Mutavdžić koji je brutalno ubijen u svojoj prodavnici 2005. godine. Niz se, nažalost, nastavlja sa Mirsadom Hadžiavdićem, zvanim “Cigo vulkanizer”, koji je ubijen u sačekuši 2005., kao i taksistom Mirzom Radonjicom 2007. godine.

Nusret Ljajić, Rifat Tiganj, Avdija Šutković, Harun Alić, Enes Ajdinović, Ismet Suljović i Miladija Kočović – sve su to imena koja su postala dio crne kronike ovih krajeva i kojima se i dalje traži pravda.

Hanuša Prušević (73) iz Novog Pazara – ubijena 12. marta 2003. godine. Beživotno telo Hanuše pronađeno u rijeci Raški, u selu Vržegrnjci. Sumnja se da je nepoznati napadač usmrtio udarcima tupim predmetom u glavu, a zatim tijelo bacio u reku.

Dragomir (44) i Radosava (44) Mutavdžić iz Požežine, Novi Pazar – Ubijeni 6. avgusta 2005. godine. Beživotna tela bračnog para, vlasnika prodavnice i bifea “Krstovac” na magistralnom putu Novi Pazar – Raška, pronašli njihovi sin i kćerka, oko ponoći, nakon što su se vratili iz grada. Maltretirani i ubijeni oštrim predmetom.

Mirsad Hadžiavdić (31) iz Novog Pazara – Ubijen 24. novembra 2005. godine. Hadžiavdić, poznat po nadimku “Cigo vulkanizer”, ubijen u klasičnoj sačekuši u naselju Novopazarska banja. U njega je nepoznati napadač, dok je izlazio iz automobila pucao iz automatske puške. Na licu mjesta pronađena 31 čaura.

Čitaj još:   Racija u centru Novog Pazara (Video)

Mirza Radonjica (27) iz Novog Pazara – Ubijen 12. aprila 2007. godine. Prema i dalje nerasvijetljenim okolnostima, ovaj taksista je usmrćen iz vatrenog oružja (pištolja) u blizini manastira Đurđevi stupovi, na potesu Semenjača, dok je iz centra grada prevozio dvije osobe.

Nusret Ljajić (73) iz Novog Pazara – Ubijen 16. oktobra 2007. godine. Ljajićevo tijelo pronađeno u kući, u selu Osoje. Pretpostavlja se da je usmrćen udarcima tupim predmetom po glavi i tijelu, kao i da je ubijen nedjelju dana pre nego što je njegovo beživotno tijelo pronađeno.

Rifat Tiganj (29) iz Tutina – Ubijen 26. marta 2009. godine. Beživotno tijelo Rifata, koji je radio kao mesar, pronađeno obešeno u štali. Iako se smatralo da je počinio samoubistvo, obdukcija je otkrila da je on ubijen. Taj nalaz vještaka, njegova supruga je slučajno otkrila 10 godina nakon ubistva, poslije čega je ponovo otvorena istraga.

Avdija Šutković (55) iz Novog Pazara – Ubijen 31. marta 2011. godine. Bivši čuvar u zatvoru u Prištini i Novom Pazaru, napadnut nešto pre ponoći u Ulici Gojka Bačanina, u centru Novog Pazara, nedaleko od zgrade u kojoj je živio. Nepoznati napadač mu je smrtonosne povrede naneo oštrim predmetom u predelu leve slabine, prepone i podlaktice.

Harun Alić (49) iz Novog Pazara – Ubijen 27. decembra 2011 godine. Vlasnik menjačnice “Dolar”, ubijen uveče oko 21 sata, u centru grada, na parkingu iza hotela “Vrbak”, nakon što je zatvorio svoju radnju u Pešačkoj zoni i krenuo kući. Napadač je u njega ispalio samo jedan hitac, koji ga je pogodio u vrat.

Enes Ajdinović (45) iz Novog Pazara – Ubijen 4. juna 2013. godine. Vlasnik menjačnice “Merima” ubijen uveče, ispred porodične kuće, u Ulici Borski kej, nakon što je izašao iz automobila kojim je upravljala njegova supruga. Ubica u njega ispalio šest hitaca, od zadobijenih povreda preminuo u Opštoj bolnici. Pored čaura, na licu mjesta pronađen i jedan metak.

Čitaj još:   POJAVILI SE DETALJI: UBICE KOSTA K. I UROŠ B. UČILI DA PUCAJU U ISTOJ STRELJANI? Jednog dovodio otac, drugi PUCAO I U KUĆI! (foto)

Ismet Suljović (38) iz Đerekara, Tutin – Ubijen 30. septembra 2016. godine. Na Suljovića je, dok je radio u pilani u blizini porodične kuće, uveče, pod okriljem mraka, nepoznati napadač pucao iz automatske puške. Na licu mjesta pronađene četiri čaure.

Miladija Kočović (77) iz Goševa, Sjenica – Ubijena 7. septembra 2018. godine. Njeno telo pronašao suprug ispred katuna koji se nalazi na području planine Giljeve, nedaleko od njihovog sela na samoj granici sa Crnom Gorom. Ubijena je hicem iz puške u predjelu grudi, kao i pištolja u glavu.

Neki od ovih slučajeva nosili su sa sobom i inicijalne zaključke koji su kasnije dovedeni u pitanje, kao u slučaju Rifata Tiganja. Naime, iako se prvobitno mislilo da je počinio samoubistvo, obdukcija je otkrila da je ubijen – činjenica koju je njegova supruga slučajno otkrila deset godina kasnije, izazivajući ponovno otvaranje istrage.

izvor: sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more