IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TIJANA Lopičić: POPIS PROBUDIO TALOG ”SRPSKOG SVETA”- Kvaziistoričar Raković se priključio velikosrpskoj mitomanskoj propagandi… (foto, video)

Zaista je žalosno što pobornici velikosrpstva ni u XXI vijeku ne odstupaju od ove šovinističko-genocidne ideologije. Uspješno su indoktrinirali mnoge Crnogorce i Bošnjake, koji kao žrtve kulturnog genocida, danas, gaje enormnu mržnju prema sopstvenom narodu i državi…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, petak, 13. 10. 2023… 11: 08… TIJANA Lopičić: POPIS PROBUDIO TALOG ”SRPSKOG SVETA”- Kvaziistoričar Raković se priključio velikosrpskoj mitomanskoj propagandi… (foto, video)

Opskurni Raković takođe u kontinuitetu govori o dugoročnom geopolitičkom planu za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Ako pak Rakoviću trebamo zahvaliti na nečemu, to je na surovoj iskrenosti.

Piše: Tijana Lopičić

Iako su njegovi iskazi blago rečeno kontroverzni, Aleksandar Raković, šovinistički kvaziistoričar, ne prestaje da javno govori i promoviše kulturni genocid koji takozvani ”srpski svet” sprovodi nad Crnogorcima.

Nažalost, baš zbog toga što ćutimo na surovu istinu o asimilaciji koja se nad nama sprovodi, postali smo država u kojoj se nesmetano odvija velikosrpska mitomanska kampanja za popis stanovništa.

Naime, gostovanjem u emisiji “Rubikon” 05. oktobra 2023. godine kvaziistoričar, i nezvanični portparol hegemonističkog projekta ”srpski svet”, Raković ističe: „Bosna i Hercegovina treba da se raspadne. Treba da se razdruže ti narodi.

Prosto da mi stvorimo jedinstvenu srpsku državu od Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Da to bude jedna država. Najbolje da se zove Srbija. A što bi bio problem da se zove Srbija, kad Njegoš taj prostor zove Srbijom u „Gorskom vijencu“? Jel to naša politička Biblija? Jeste, “Gorski vijenac” je naša politička Biblija.“

Samo pojedinci, poput kvaziistoričara Rakovića, koje apsolutno ne poštuju svoju profesiju, te nemaju akademski integritet,  sa upitnom titulom nekog i nekakvnog doktora, mogu iznositi ovakve istorijske falsifikate.

Prvo, „Gorski vijenac“ je književno djelo nastalo 1846. godine, u kojem su skoro svi likovi izmišljeni, ali i određeni događaji koji se nikada nijesu istorijski desili. Originalni rukopis nije sačuvan u cjelosti, jer se štamparija u Beču zapalila.

Čitaj još:   TIJANA Lopičić: Velikosrpska indoktrinacija kroz negiranje crnogorskog jezika... (foto)

Nesporno je da postoji dualizam u „Gorskom vijencu“. Vjerovatno je istom doprinio Njegošev učitelj, Sima Milutinović Sarajlija, koji ga je, kao tadašnjeg dječaka, četiri godine podučavao velikosrpskoj mitomaniji.

No, ne možemo isključiti ni mogućnost da je samo djelo „Gorski vijenac“ doživjelo nedozvoljene korekcije, od najpoznatijeg falsifikatora, Njegoševog sekretara, Milorada Medakovića. Upravo, on je u Beču vršio korekturu književnog djela prije štampe.

Inače, Medaković, Garašaninov srpski agent, prepoznat je po mnogobrojnim falsifikatima, ali jedan od najpoznatijih je zasigurno Zakonik knjaza Danila.  Njegovom intervencijom, prije štampe u Novom Sadu, uspio je da naizgled izmijeni cijelu nacionalnu srtrukturu u Crnoj Gori.

Uviđajući da su za kvaziistoričara Rakovića Njegoševa književna djela Biblijskog karaktera, onda se trebamo igrati i pozvati se na stihove iz djela „Lažni car Šćepan Mali“: „Srpska sveta zemlja Palestina“.  Ostaje da vidimo, da li će se sada Raković odvažiti da podučava i Palestince da su Srbi?

A, kada smo već kod Njegoša, treba napomenuti i značajna državna dokumenta. Naime, u oba pasoša „Crnogorsko provodno pismo“ i „Crnogorski pasport“ upisivano je kao NARODNOST CRNOGORAC. Ove dokumente je potpisivao lično Njegoš, a kasnije i Crnogorski senat. Takođe, pri prodaji manastira Stanjevići u ugovoru Njegoš upotrebalja i  NACIJA CRNOGORSKA. Ne srpska!

Drugo, jasno je da Rakovićeva ”srpska Biblija” nije Gorski vijenac, već je to zapravo tajni plan za spoljašnju i nacionalnu politiku Srbije “Načertanije” (1844) Ilije Garašanina, na osnovu kojeg i stvaraju projekat “Velike Srbije”. Zato nije iznenađujuće da žele da razdijele Bosnu i Hercegovinu, a dio njihove teritorije sa Crnom Gorom prisajedine Srbiji.  Detaljnije o ovom planu možete saznati  na sljedećem linku.

Čitaj još:   TIJANA Lopičić: SLUČAJ Boban BATRIĆEVIĆ- Nastavak zastrašivanja koje je krenulo sa BIRN- ovom mapom ”ekstremista... (foto)

Zaista je žalosno što pobornici velikosrpstva ni u XXI vijeku ne odstupaju od ove šovinističko-genocidne ideologije. Uspješno su indoktrinirali mnoge Crnogorce i Bošnjake, koji kao žrtve kulturnog genocida, danas, gaje enormnu mržnju prema sopstvenom narodu i državi.

Neupitno je da komšije (Srbija) ne odustaju od dugoročnog geopolitičkog plana sa kojim teže da izmijene nacionalnu strukturu stanovništva u Crnoj Gori, a popis koji bi trebalo da se održi od 1. novembra je samo još jedna epizoda u tom velikosrpskom asimilatorskom teatru.

Vrijeme je, drage komšije, da sklonite vaše šovinističke ruke od Crne Gore i postanete, jednom za svagda, samo dobri susjedi.

BONUS VIDEO: Aleksandar Raković o stvaranju Velike Srbije, 05. oktobar 2023.

IZVOR aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more