IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ukinuto rješenje kojim je MARKO Milačić kažnjen zbog paljenja NATO zastave… (foto, video)

Ustavni sud Crne Gore ukinuo je rješenje kojim je lider Prave Crne Gore Marko Milačićkažnjen sa 300 eura zbog paljenja zastave NATO- a. NARKO Milačić je NATO zastavu zapalio, 10. aprila 2017. godine, ispred zatvora u Spužu.

“Ustavni sud Crne Gore, u predmetu podnosioca M.M. na sjednici Ustavnog suda Crne Gore, od 14. juna 2023. godine, jednoglasno je donio odluku da se, zbog povrede prava na odbranu podnosioca ustavne žalbe, ukine rješenje Višeg suda za prekršaje Crne Gore i predmet vrati na ponovni postupak i odlučivanje”, saopšteno je Portalu Analitika iz Ustavnog suda. 

Sud za prekršaje Milčića je proglasio krivim za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru. Odbrana Milačića žalila se Ustavnom sudu. 

“Onemogućavanjem ponavljanja postupka, nakon što je okrivljeni posato scjestan istog i ukazao na povredu njegovog prava, Viši sud za prekršaje je, po mišljenju Ustavnog suda, postupio suprotno stavovima Evropskog suda za ljudska prava koje je izrazio u brojnim odlukama a na koje se Ustavni sud u svojoj odluci i pozvao.

Viši sud za prekršaje Crne Gore nije ispravio povredu i onemogućio je podnosioca da ostvari svoje pravo na odbranu iz člana 37 Ustava, iz kojeg razloga je Ustavni sud ustvrdio da nijesu ispunjena jemstva pravičnog suđenja iz čl. 32 Ustava Crne Gore i čl. 6 st. 1 Evropske konvencije”, kazali su nam iz Ustavnog suda,kako prenosi Mportal.

Podsejtimo 2017. godine tadašnji čelnik Otpora beznađu Marko Milačić zapalio je zastavu NATO saveza ispred Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu.

Čitaj još:   PODGORICA- PREDIZBORNA OBEĆANJA NIKAD MAŠTOVITIJA: Veće plate i manje rada, samo da ne završimo po ”grčkom scenariju”... (foto, video)

Ispred ZIKS-a su bili i poslanici Demokratskog Fronta (DF) Andrija Mandić, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Strahinja Bulajić, Marina Jočić, Milan Knežević, Jovan Vučurović, Predrag Bulatović, Budimir Aleksić, kao i funkcioner Demosa Vladislav Dajković

Čelnik Otpora beznađu Marko Milačić zapalio je danas zastavu NATO saveza ispred Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu.

Ispred ZIKS-a su bili i poslanici Demokratskog Fronta (DF) Andrija Mandić, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Strahinja Bulajić, Marina Jočić, Milan Knežević, Jovan Vučurović, Predrag Bulatović, Budimir Aleksić, kao i funkcioner Demosa Vladislav Dajković.

Poslanici DF su juče saopštili da će se okupiti danas ispred ZIKS da isprate Milačića na izdržavanje kazne koju mu je kako su rekli “odredio crnogorski režim”.

Milačić je 5. aprila dobio rješenje suda da mora u zatvor na 20 dana zbog kazne od 500 eura koja mu je izrečena prije dvije godine.

On je 7. aprila rekao da će danas tačno u podne, otići u zatvor izdržavanje kazne u trajanju od 20 dana, “jer ne želi da im plati ni cent”.

Otpor beznađu: Marko je izabrao dosljednost u poštovanju principa – beskompromisan otpor DPS tiraniji

Hapšenje našeg istaknutog člana, građanskog aktiviste Marka Milačića, od strane zarobljenih institucija samo je potvrda njihove neslobode,saopšteno je danas iz grupe Otpor beznađu.

“Zarobljenog duha, izvršioci tuđih naloga ne shvataju da su sebe trajno lišili slobode. Sloboda se ne može utamničiti. Ko je god pokušao uhapsiti slobodu, uhapsio je sopstveni duh. Marko je izabrao dosljednost u poštovanju principa – beskompromisan otpor DPS tiraniji.

Čitaj još:   Načelnik beogradske policije VESELIN Milić, saopštio jezive DETALJE: UBICA RANIJE HTIO NEŠTO SLIČNO DA URADI U ŠKOLSKOM DVORIŠTU? (foto, video)

Njegovi zatvorski dani brzo će proći, a on izaći još slobodniji. Poručujemo im da nastave sa hapšenjima slobodnih građana, jer što ih je više u njihovim kazamatima, sloboda je bliža. Znamo da oni ovo ne razumiju, nikad zarobljeni um nije mogao shvatiti slobodni. Brzo dolazi vrijeme kad će im se sve samo kazati”, navodi se u saopštenju Otpora beznađu

izvor: kodex.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more