IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KATARINA Baćović priznala ulogu u slučaju “Tunel”: IVICI Piperoviću i MARIJANU Vuljaju zadržavanje do 72 sata… (foto, video)

Osumnjičeni u slučaju “Tunel” Ivica Piperović i Marijan Vuljaj saslušani su danas u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) i njima je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata, saopštio je Pobjedi rukovodilac ODT- a Duško Milanović.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota, 14. 10. 2023… 01: 08… KATARINA Baćović priznala ulogu u slučaju “Tunel”: IVICI Piperoviću i MARIJANU Vuljaju zadržavanje do 72 sata… (foto, video)

Takođe, u toku je saslušanje Podgoričanke Katarine Baćović, koja je juče uhapšena zbog sumnje da je povezana sa obijanjem depoa u Višem sudu u Podgorici.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, ona je priznala ulogu u kopanju tunela ispod Višeg suda.

Takođe, Baćović je ranije danas odlučila da se od optužbi brani sama,bez pomoći advokata. To je za Pobjedu potvrdio advokat Srđan Lješković, kojeg je kontaktirala porodica Baćovićeve nakon njenog hapšenja.

U zgradu ODT-a doveden je i osumnjičeni Nikola Milačić čije se saslušanje očekuje.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić sinoć je u emisiji “Načisto” na Televiziji Vijesti rekao da se u OB Podgorica za saučesništvo u slučaju iskopavanja tunela do depoa Višeg suda saslušavaju četiri osobe. Tada je odao inicijale M.V, I.P. i N.M koji su danas uhapšeni. Među saslušanima je bio i M.A. ali on nije procesuiran.

Adžić je rekao da su u toku pretresi na više lokacija na kojima je moguće da bude pronađeno oružje koje je nestalo iz depoa.

Za Katarinom Baćović je policija tragala od sredine septembra, a nezvanično nam je rečeno da je locirana u jednom stanu u Podgorici.

Čitaj još:   SANJA Damjanović: Već 13 godina imam pravo na francusko državljanstvo– nikad ga ne bih uzela... (foto)

Ona se tereti da je sa grupom iz Loznice – Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970), Dejanom Jovanovićem (1993) i Vladimirom Erićem (1991), kao i još najmanje dvije neidentifikovane osobe, učestvovala u kriminalnim aktivnostima prokopavanja tunela do depoa suda u kojem se čuvaju materijalni dokazi iz krivičnih postupaka.

Crnogorska policija je prikupila dokaze koji ukazuju da je Baćović pod lažnim identitetomAndrijana Marićiznajmila privatni stan iz čijeg su podruma ,,rudari“, svi državljani Srbije, prokopali tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Zbog umiješanosti u slučaju “tunel” ranije je uhapšen PodgoričaninPredrag Mirotić.On se na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) branio ćutanjem, a određeno mu je mjesec dana pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja.

Katarina je kćerka Maje Baćović, radnice u arhivi Višeg suda, ali za sada nije utvrđena nikakva veza sa navodnim ,,curenjem“ povjerljivih informacija, niti dugogodišnju radnicu Višeg suda sumnjiče za eventualno pomaganje u kriminalnim aktivnostima prokopavanja tunela i krađe dokaza iz sudskog depoa. Ona je saslušana u policiji, dan nakon što je u medijima objavljena fotografija njene kćerke.

Baćović je i nevječana supruga Tonija Đokaja koji se od juna nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu zbog otmice T.J. i kome se sudi za članstvo u kriminalnoj organizaciji oformljenoj radi šverca narkotika.

Đokaj je i stariji brat Ilira Đokaja koji 30. septembra 2021.godine ubio 19- godišnju nevjenčanu supruguŠejlu Bakijuispred njene porodične kuće i tom prilikom ranio Šabana Bakiju.

Čitaj još:   SUZANA, DAVIDOVA MAJKA, PONOVO NA TRGU KRAJINE: "Ako ovo pustite, gaziće vas"!

Osim toga, njemu se sudi za pripadništvo kriminalnoj organizaciji odgovornoj za međunarodni šverc većih količina narkotika.

BONUS VIDEO: Prijava protiv četvorice državljana Srbije: Kopali tunel do podgoričkog suda pa pobegli iz Crne Gore…

izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more