IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAJOVI SNOVI PRED OSTVARENJEM: “Raspodjela resora u novoj vladi, za predsjednika Skupštine ANDRIJA Mandić iz ZBCG- a… (foto)

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kandidat je za predsjednika Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG)…

PODGORICA: Crna Gora Zanimljivosti, vijesti, subota, 14. 10. 2023… 09: 08… RAJOVI SNOVI PRED OSTVARENJEM: “Raspodjela resora u novoj vladi, za predsjednika Skupštine ANDRIJA Mandić iz ZBCG- a… (foto)

”Finalna verzija sporazuma koji definiše raspodjelu resora u novoj vladi tek treba da bude usaglašena”

Andrija Mandić

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kandidat je za predsjednika Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG).

To javlja Radio Crne Gore, a ističu i da finalna verzija sporazuma koji definiše raspodjelu resora u novoj vladi tek treba da bude usaglašena.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin rekao je za Radio Crne Gore da ne vidi zašto bi se neko protivio kandidaturi Mandića za predsjednika parlamenta.

”To i pripada koaliciji “Za budućnost Crne Gore” a ta koalicija će suvereno odlučiti ko će to biti, da i će biti gospodin Andrija Mandić ili neko iz te koalicije, to je već unutrašnja stvar koalicije ZBCG”, kazao je Dobričanin.

Čitaj još:   STAROST SE NE OGLEDA U SIJEDOJ KOSI, VEĆ U ISPUCALIM PETAMA: Želite da se podmladite, radite ovo...

On je naglasio da podjela ministarstava još nije konačna.

”To još do detalja nije ispregovarano, i to će se u narednim danima, vrlo brzo, finalizovati. Nadamo se da ćemo imati novu vladu do kraja ovog mjeseca ili već početkom novembra”, naveo je Dobričanin.

Nacrt sporazuma koji je mandatar Milojko Spajić ponudio partijama, potencijalnim konstituentima, prihvatljiv je za sve, potvrdio je Dobričanin.

”Suštinski, mislim da smo se svi saglasili da je taj sporazum korektan”, rekao je Dobričanin.

Učesnici pregovora saglasni su i da treba pozvati GP URA u razgovore o vladi.

”Treba pregovarati sa svim subjektima koji su 30. avgusta pokazali kapacitet da sruše DPS sa vlasti”, naveo je Dobričanin.

On kaže da ne misli da su ambasadori uticali na formiranje vlade.

”Ako smo suverena država vladu treba da pravimo kako građani hoće, ako nijesmo, neko treba da izađe i to da kaže”, rekao je Dobričanin.

Čitaj još:   NOVA ODLUKA- Započinje prekomanda medicinskih radnika:"BILO GDE, U BILO KOJU BOLNICU U SRBIJI..."

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more