IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ROŽAJE U SUZAMA: Na ahiret preselila HEDIJA Heda Ganić– “Heda je bila više od učiteljice”… (foto)

Na ahiret je preselila Hedija Ganić– profesorica razredne nastave u Rožajama.Djaci, prijatelji, kolege i rodbina oprostili su se sa suzama.

”Heda je bila više od samo učiteljice; bila je pravi primjer prosvjetnog radnika, inspiracija i prijateljica svakog svog đaka.

Njen neumoran entuzijazam prema obrazovanju i njen dar za prenošenje znanja ostavili su neizbrisiv pečat na generacije brojnih učenika. Pamtiće je mnogi po strpljenju koje je uvijek imala, po razumijevanju koje je pružala, i po podršci koju im je davala u svakom trenutku”

Njeno naslijeđe će zasigurno biti svjetionik koji je mnoge od njenih đaka vodilo ka svijetloj budućnosti. Ta budućnost je obogatila mnoge obrazovane Rožajce, a njenom podrškom postali su uspješni pojedinci u različitim sferama života, uključujući intelektualce, profesore, pravnike, privrednike, prosvjetare i druge.

Čitaj još:   JEZIVO: UHAPŠENI ZATO ŠTO SU PODVODILI ŠTİĆENICE DJEČJEG DOMA...

Njen doprinos zajednici ostaje neizbrisiv, a njeni đaci će nositi njeno naslijeđe kao inspiraciju i motivaciju za postizanje vrijednih dostignuća u brojnim sferama društvenog života, napisao je Božidar PROROČIĆ, književnik i publicista.

izvor: aktuelno.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more