IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STEFAN Jokić: Nećemo dozvoliti sprovođenje etničkog inženjeringa nakon kojeg će Crnogorci postati najugroženija nacija u Crnoj Gori… (foto)

U uređenim državama širom svijeta popis stanovništva je izuzetno važan statistički alat koji koriste države u razne svrhe poput određivanja glasačkog prava, uređivanja poreske ili ekonomske politike, kreiranja različitih strategija razvoja i slično.

Nažalost, država Crna Gora poslije nešto više od tri godine urušavanja svega što se moglo urušiti, najmanje je uređena država sa izgrađenim sistemom u bilo kojoj oblasti, kazao je Stefan Jokić, član Glavnog odbora DPS Crne Gore i sekretar Opštinskog odbora DPS Berane.

“Kreiranje haosa u svim institucijama, sa jasnom namjerom da se ponište sva ranija dostignuća države na unutrašnjem i spoljašnjem planu, samo su bili pripremanje terena za veliko finale – održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine”, kazao je Jokić.

Kako je dodao, održavanje popisa kojem prethodi brutalna zloupotreba državnih institucija, totalno odsustvo svih mehanizama kontrole nad čitavim procesom i značajan upliv mentorstva i logistike sa adresa izvan Crne Gore, za cilj imaju samo jedno, potiranje građanskog karaktera Crne Gore i njena nacionalna homogenizacija.

“Održavanje popisa u nestabilnoj političkoj situaciji koju Crna Gora živi već duže vrijeme, sa odsustvom usklađenosti domaćih pravnih propisa sa međunarodnim standardima iz ove oblasti, uz izbor popisivača i instruktora po partijskoj pripadnosti, bez uvida u podatke koji se budu prikupljali na terenu, u krajnjem bi dalo bezvrijedne, fingirane i neupotrebljive podatke koji bi jedino išli u korist pretedentima na Crnu Goru i njihovim slugama i izvršiocima radova sa domaće političke scene”, ističe Jokić.

Čitaj još:   SRBIJA kada očekuje NAJJAČI UDAR pandemije: DVIJE SU VERZIJE! (foto)

Prema njegovim riječima, odgovor na sve okolnosti koje degradiraju čitav proces popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine, može biti isključivo sljedeći– ili će se stvoriti uslovi za održavanje istog ili ga neće biti.

“Po ovim uslovima ga ne smije i neće biti za sve one koji žele dobro Crnoj Gori, koji ovu državu doživljavaju kao svoju domovinu i koji nipošto neće dozvoliti prekrajanje građanskog karaktera naše države i sprovođenje etničkog inženjeringa nakon kojeg će Crnogorci postati najugroženija nacija u Crnoj Gori”, zaključuje Jokić.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more