IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAĐARSKA opet bolja od SRBIJE: Ako CRNA GORA dobije u Beogradu, preuzima drugo mjesto u grupi G… (foto, video)

Fudbalska reprezentacija Srbije po drugi put je poražena od Mađara u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Identičnim rezultatom kao i u Beogradu (2-1) slavio je domaćin u Budimpešti…

BUDIMPEŠTA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 15. 10. 2023… 00: 08… MAĐARSKA opet bolja od SRBIJE: Ako CRNA GORA dobije u Beogradu, preuzima drugo mjesto u grupi G… (foto, video)

Meč Srbija- Crna Gora, koji je na programu u utorak, definitivno će za obje selekcije biti od krucijalnog značaja. Jer, u drugom današnjem duelu naše kvalifikacione grupe, Srbija je ponovo poražena od Mađarske, ovog puta u Budimpešti- 2: 1.

Bio je to izuzetno uzbudljiv meč i pravo je čudo kako nije bilo više golova. Ne bi, međutim, bilo nimalo nezasluženo ni da je Srbija večeras u Budimpešti osvojila bod.

Tako je Mađarska jednom nogom već na Euru, dok Srbija ima dva boda više od nas. No, treba pomenuti i da mi imamo meč manje u odnosu na susjede.

Odlično je bilo prvo poluvrijeme na Puškaš areni, a Mađari su poveli u 21. minutu golom Varge. Uslijedio je pritisak Srbije koji je urodio plodom – u 33. minutu korner je izveo Živković, a Pavlović trznuo glavom i poslao loptu u mrežu.

Taj je rezultat na snazi bio tek minut – domaći su krenuli sa centra, lopta je došla do Šalaja, koji je sa 18 metara prekrasno šutnuo i opet svojoj selekciji donio prednost.

Čitaj još:   STOKHOLM: Švedska premijerka Andersson- želimo da osnažimo saradnju s Turskom... (foto, video)

Gotov prvi duel u našoj grupi: Bugari na dnu, navijači…

Silovit početak Srbije u drugom dijelu rezultirao je sa dva pogotka – no, oba su poništena zbog ofsajda. Potom je u 68. minutu Varga mogao do drugog gola, ali pogodio je prečku.

Samo tri minuta kasnije – srpski igrači pogodili su dva puta stativu, prvo Pavlović, pa Tadić. Do kraja su gosti pokušavali da stignu do boda, no nijesu večeras uspjeli u tome.

Podsjetimo, u prvom današnjem susretu u našoj grupi, Bugarska je u Sofiji poražena od Litvanije – 0:2 (0: 1).

Grupa “G”: Bugarska – Litvanija 0:2, Mađarska – Srbija 2:1.

MAĐARSKA (-4- 2- 1): Dibus– Lang, Salaj, Fiola (od 74. Botka)– Nego (od 62. Bola), Nađ, Stajls (62. Kalmar), Kerkez– Soboslaj, Šalaj (od 74. Kata)– Varga (od 84. Adam)

SRBIJA (4-2-3-1): V. Milinković Savić– Eraković (od 46. Tadić), Milenković, Pavlović, Terzić (od 46. Kostić)– Gudelj, Lukić (od 84. Ratkov)– Živković (od 75. Radonjić), S. Milinković Savić, Gaćinović (od 67. Đuričić) – Mitrović

Tabela: Mađarska 13 (5 utakmica), Srbija 10 (6), Crna Gora 8 (5), Litvanija 5 (6), Bugarska 2 (6).

Čitaj još:   Patriotsko komitski savez Crne Gore: Populizam Dritana Abazovića ne pije vodu... (foto)

Predstojeće kolo (utorak): Crna Gora- Srbija, Litvanija- Mađarska.

BONUS VIDEO: Piksi obećao EURO ☆ Mađarska – Srbija ☆ Srbija – Crna Gora ☆ EURO 2024

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more