IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DAMIR Šehović predložio donošenje konačne odluke o bojkotu popisa: Vremena za čekanje više nama… (foto)

Imajući u vidu da nadležni državni organi do danas nijesu pokazali ni minimum želje da saslušaju i uvaže opravdane argumente opozicije, civilnog društva, ali i gotovo svih nacionalnih savjeta, koji već neko vrijeme uporno, odgovorno, posvećeno i dobronamjerno ukazuju na potrebu odgađanja popisa zbog nemogućnosti njegovog zakonitog organizovanja u periodu od 1. do 15. novembra, koji bi garantovao slobodno izjašnjavanje građana, ali i objektivnu i istinitu obradu prikupljenih podataka, stekli su se uslovi za donošenje konačne odluke o bojkotu popisa, jer vremena za čekanje više nemamo, saopštio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 16. 10. 2023… 12: 58… DAMIR Šehović predložio donošenje konačne odluke o bojkotu popisa: Vremena za čekanje više nama… (foto)

“Odsustvo bilo kakve želje za postizanjem konsenzusa na ovu temu i uspostavljanjem adekvatnog monitoringa, što je inače uvijek u ranijem periodu bila praksa, jasno ukazuje na neskrivenu namjeru da se fingiraju i zloupotrijebe osjetljivi podaci iz popisa u funkciji realizacije etničkog inženjeringa…

Jasno je da je konačna intencija stvaranje pretpostavki za promjenu Ustava, sa ciljem urušavanja građanskog karaktera države i sprovođenja svojevrsne etnofederalizacije, nakon koje bi u Crnoj Gori postojali narodi prvog i drugog reda”, kazao je Šehović.

Čitaj još:   ZAKON JE DA UM CARUJE A SNAGA KRAVE VALJA: "Nježni" srndać u borbi savladao moćnog bika... (foto, video)

Stoga svi koji baštine temeljne ustavne vrijednosti na kojima ova država počiva, dužni su prema riječima Šehovića, da se oštro usprotive takvom štetnom naumu, odnosno da obezvrijede rezultate za koje je, zbog odbijanja uspostavljanja bilo kakvog vida kontrole, unaprijed poznato da će biti fabrikovani.

“Zato sam danas i zvanično predložio Predsjedništvu i Glavnom odboru SD-a donošenje konačne odluke o bojkotu popisa, vjerujući da će biti i formalno prihvaćena na sjednicama koje su zakazane za srijedu. Bojkot je, na žalost, jedini preostali efikasan način za obesmišljavanje friziranih rezultata i opasne političke agende koja nakon toga slijedi”, istako je Šehović.

Građanska Crna Gora, i vrijednosti koje sobom nosi, nemaju alternativu, kaže lider SD- a.

“Nedavanje legitimiteta popisu koji se po svaku cijenu planira sprovesti bez ikakve kontrole i nadzora, je važan dio te borbe. Ali i obaveza onih koji su takvu Crnu Goru prethodnih decenija mukotrpno stvarali”, zaključuje DAMIR Šehović.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Zatvorene sjednice Odbora za bezbjednost CRNE GORE, iz zakonskih razloga nedostupne, pozivam sve na poštovanje zakona... (foto, video)

izvor Standart.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more