IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: ANDRIJA Rajo Mandić svoje zlokobne namjere, nije ostvario jer nikad ništa od njega i njegove stranke nije zavisilo… (foto)

Najava formiranja vlasti u kojoj će glavni stub činiti poslušnik zvaničnog Beograda i Kremlja, negator genocida u Srebrenici, štrajkač glađu protiv priznanja Kosova, dobitnik Vulinove sablje za uspješno učešće u ratu Srbije protiv NATO 1999. i djelovanju tokom egzodusa kosovskih Abanaca, je tempirana bomba u temeljima građanske Crne Gore – poručili su u Medija centru Demokratske partije socijalista (DPS).

Ističu da će stranke koje budu učestvovale u takvoj koalicionoj vlasti svjesno podržati ratnog prvoborca i četničkog Ravnogorca, prvostepeno osuđenog za državni udar, vječitog lidera remetilačke politike u Crnoj Gori i slugu velikosrpskih i ruskih interesa u Crnoj Gori.

– Andrija Mandić svoje zlokobne namjere, da od naše države napravi slijepog sljedbenika naredbi iz Beograda i Kremlja nije ostvario upravo iz razloga što nikad ništa od njega i njegove stranke nije zavisilo.

Samo iz tih razloga negator genocida u Srebrenici i glorifikator ratnog zločinca Ratka Mladića nije ispunio obećanje da će političke strukture koje predvodi povući priznanje nezavisnosti Kosova; samo iz tog razloga što je za vrijeme vlasti DPS- a Mandić bio na političkoj margini, nije došlo do narušavanja međuetničkog i međunacionalog sklada u Crnoj Gori.

Čitaj još:   Leposavić i pored upozorenja Zapada: ''NEĆU PODNIJETI OSTAVKU''

Oni politički subjekti koji uđu u koaliciju sa Mandićevom strankom i njega ustoliče na mjesto predsjednika parlamenta, ne samo da otvaraju vrata uplivu Rusije do najosjetljivijih podataka koje se tiču bezbjednosti države, i njenog učešća u NATO savezu, već destabilizuju Crnu Goru i daju odriješene ruke velikosrpskom nacionalizmu da vršlja po Crnoj Gori – poručili su u saopštenju.

Podvukli su da će izborom vlade trulih kompromisa biti zadovoljeni stranački i lični apetiti onih koji je glasaju, ali da će njihov obraz ostati uprljan zauvijek.

izvor: Pobjeda.me

Čitaj još:   KOTOR: Odlukom Tužilaštva Branislav Brano Mićunović, pušten da se brani sa slobode… (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more