IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI VELIKI ŠOK ZA HRVATSKU: Turska savladala Latviju sa 4: 0 i osigurala nastup na Evropskom prvenstvu, Hrvati poraženi u Cardiffu od vrlo dobrog Velsa rezultatom 2: 1… (foto, video)

U borbi za drugo mjesto u grupi D koje vodi na EURO Vels je savladao Hrvatsku sa 2: 1…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 16. 10. 2023… 00: 58… NOVI VELIKI ŠOK ZA HRVATSKU: Turska savladala Latviju sa 4: 0 i osigurala nastup na Evropskom prvenstvu, Hrvati poraženi u Cardiffu od vrlo dobrog Velsa rezultatom 2: 1… (foto, video)

U ovoj grupi Turska je večeras također slavila, savladali su Latviju 4: 0 golovima Akguna iz 58., Tosuna iz 83., 90+2. i Akturkoglua iz 87. minute utakmice te tako osigurali plasman EURO utakmicu prije kraja.

Fudbaleri Turkiye savladali Latviju i osigurali nastup na Evropskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Turske osigurala je nastup na Evropskom prvenstvu 2024. godine večerašnjom uvjerljivom pobjedom nad Latvijom u sedmom kolu kvalifikacija.

Večeras su igrane utakmice sedmog kola kvalifikacija za EURO 2024, a među najzanimljivijim duelima bili su dueli Turkiye- Latvija i Vels- Hrvatska u grupi D.

Turska je kao lider grupe na stadionu u Konyi dočekalo Latviju i slavila pobjedu rezultatom 4: 0.

BONUS VIDEO: Türkiye EURO 2024'te! A Milli Takım, Letonya'yı 4-0 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi

Gol za vodstvo turskog nacionalnog tima postigao je Yunus Akgun u 58. minuti meča, a za konačnih 4:0 u završnici meča su pogodili Cenk Tosun dva puta i jednom Kerem Akturkoglu.

Tako je selekcija Turske osigurala jedno od prva dva mjesta u grupi i direktni plasman na EURO koji se naredne godine igra u Njemačkoj.

U drugom meču ove grupe Vels je dočekao selekciju Hrvatske u Cardiffu i slavio također važnu pobjedu rezultatom 2: 1, kojom je i pretekao Hrvatsku na tabeli, direktnog konkurenta u nastavku borbe za drugu poziciju koja vodi na EURO.

Čitaj još:   SARAJEVO: Uviđaj na mjestu ubistva navijača FK Sarajevo završen, policija traga za počiniocima... (foto, video)

Golove za Vels postigao je Harry Vilson, a utješni gol za Hrvatsku postigao je Mario Pašalić.

Turske je trenutno lider grupe D sa osvojenih 16 bodova iz sedam odigranih mečeva. Vels i Hrvatska imaju po deset bodova i po meč manje od Turkiye. Armenija u ovoj grupi ima sedam bodova, a Latvija je na dnu tabele s tri boda.

Dakle, do kraja kvalifikacija u grupi D je totalna ludnica i četiri reprezentacije imaju šansu da odu na EURO 2024. godine koji se održava Njemačkoj.

Ako Vels i Hrvatska dobiju svoja dva naredna dva meča, tri reprezentacije bi imale po 16 bodova (Turska, Vels, Hrvatska) i tu bi nastavo totalni haos, ali Hrvatska bi bila u najgoroj situaciji, što ćemo objasniti u narednim redovima.

Armenija bi recimo sa trijumfima protiv Hrvatske i Velsa bila na pragu EURO-a, dok je Turska u najboljoj poziciji, njima samo treba jedan u preostaloj utakmici na gostovanju kod Velsa.

Hrvatska mora dobiti Latviju kući i Armeniju u gostima i nadat se da će Turska uzet bod Velsu jer bi tad Turska i Hrvatska išli na EURO, a ako kojim slučajem, ponavljamo i Hrvatska i Vels u naredna dva kola ostvare dva trijumfa, tri reprezentacije bi imale 16 bodova i pravila bi se mini tabela.

Čitaj još:   Krivokapić napustio sastanak lidera Parlamentarne većine- Optužio Kneževića i DRITANA da ''RUŠE VLADU''

Na mini tabeli u međusobnim duelima Turske, Velsa i Hrvatske, Vels bi imao sedam bodova, Turska šest, a Hrvatska četiri boda i Vatreni bi išli u baraž u tom slučaju.

Do kraja kvalifikacija u ovoj grupi sastaju se:

Armenija- Vels

Latvija- Hrvatska

BONUS VIDEO: 🔴WALES vs HRVATSKA🔴 POBJEDA ILI PROBLEMI VELIKI! DALIC NA KUŠNJI

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more