IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA će imati podršku protiv SRBIJE: Evo koliko navijača dolazi u Beograd, trijumf je korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u fudbalu… (foto, video)

MIODRAGU Raduloviću se pruža istorijska šansa, ne zato što ju je on zaslužio kao selektor, već zato što Srbija, FSS i Stojković ne zaslužuju plasman na Evropsko prvenstvo zbog svih kriminalnih radnji oko reprezetacije, FSS i Superlige Srbije u kojima je jedan klub sva prava prigrabio samo za sebe…

PODGORICA: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 17. 10. 2023… 00: 08… CRNA GORA će imati podršku protiv SRBIJE: Evo koliko navijača dolazi u Beograd, trijumf je korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u fudbalu… (foto, video)

Srbija uoči ključnog meča u Beogradu ima dva boda više i utakmicu više, tako da bi Crna Gora čak i neriješenim ishodom bila u boljoj situaciji i sama odlučivala o svojoj sudbini u posljednja dva kola.

Bez obzira na kiks u Litvaniji i nesrećan poraz od Srbije u Podgorici reprezentaciji Crne Gore pružila se istorijska šansa da pobjedom u Beogradu zakorači jednom nogom na Evropsko prvenstvo  u fudbalu i da eliminiše velikog favorita koji na kontinentalnim šampionatima nije igrao nikad u svojoj istoriji.

Srbija je nakon srećne pobjede u Podgorici (2:0) imala sve u svojim rukama, ali je kiksom protiv Bugarske i porazima od Mađarske prosula stečenu prednost i sada se nalazi u situaciji u kojoj nakon žrijeba niko u FSS nije vjerovao da će biti.

Selektor Miodrag Radulović, ukoliko bude dovoljno mudar i hrabar, ima istorijsku šansu da ostvari uspjeh, koji prije njega nijesu uspjeli ni Zoran Filipović, ni Zlatko Kranjčar, iako su imali neke velike mečeve sa reprezentacijom Crne Gore koji i nakon jedne decenije imaju težinu kada se pomenu.

Raduloviću se sjutra pruža istorijska šansa, ne zato što ju je on zaslužio kao selektor, već zato što Srbija, FSS i Stojković ne zaslužuju plasman na Evropsko prvenstvo zbog svih kriminalnih radnji oko reprezetacije, FSS i Superlige Srbije u kojima je jedan klub sva prava prigrabio samo za sebe.

Nakon smjene vlasti u Srbiji i dolaska Aleksandra Vučića Srbijom je u svim sferama društva zavladao kriminal i korupcija SNS i kardova sa sjeverne tribine stadiona podno tenka, pa je prvo razmontiran sistem rada u sportu, i FSS, koji je tih godina stvarao veliki broj kvalitetnih i talentovanih sportista i fudbalera.

Čitaj još:   Srušila se zgrada u Istanbulu, ima mrtvih

Srbija je tri godine imala evropske prvake u mlađim kategorijama i kulminacija svega je bio trijumf Srbije na Svjetskom omladinskom prvenstvu na Novom Zelandu, a ti fudbaleri su danas okosnica reprezentacije i nosioci igre.

Međutim, od trenutka kada je FSS preuzeo SNS na čelu sa kumom predsjednika svega i svačega u Srbiji, Slavišom Kokezom, i njegovim izvršiocima radova, poslije smjene Tomislava Karadžića, kola su krenula nizbrdo, a da to niko od silnih “stručnjaka” nije primjetio.

Bata Đorina (Milovan Đorić) demagogija, nestručnost Slaviše Kokeze, smjena Slavoljuba Muslina (zbog neposlušnosti Terziću), uređivanje sudijske i svih ostalih komisija po volji Crvene zvezde rezultirali su slomom FSS koji je u službi samo jednog čovjeka i samo jednog kluba.

Umjesto ulaganja u fudbalske škole i rada sa mlađim kategorijama koji su davali odlične rezultate, podizanja kvaliteta rada u ostalim klubovima, FSS se stavio u službu samo jednog kluba i bolesne ambicije jednog kvazi doktora i predsjednika države da od Crvene zvezde stvori redovnog učesnika Lige šampiona.

Za taj “sveti cilj” u FSS su mijenjani po nekoliko puta predsjednici Saveza, ali i svih mogućih komisija, rušeni predsjednici drugih klubova, mijenjana pravila takmičenja i broj stranaca po izričitoj volji Crvene zvezde.

Tako je urađeno i ljetos prije početka Superlige, a kada je samo nekoliko dana pred početak takmičenja donesena odluka da su fudbaleri iz EU domaći igrači, jer Crvena zvezda u “rosteru” ima 20-tak stranaca, od kojih mnogi odavno i nijesu u konkurenciji za tim.

Rezultat svega je propast srpskog reprezentativnog fudbala, i onih 9:1 protiv Engleske mladih reprezentacija, jer ti fudbaleri više ne dobijaju šansu za igru u svojim klubovima zbog nagomilanih igrača iz inostranstva.

U tako mračnom trenutku, nakon poraza mlade reprezentacije i Vučićevih izabranika protiv Mađarske u oba meča, brat Orban pakuje kofere za Evropsko prvenstvo, a Dragan Stojković mora da pobijedi Crnu Goru kako zna i umije, a pokazalo se da ne umije, jer da je nešto znao ne bi čitav trenerski staž proveo u Aziji, već bi nešto radio i u Evropi.

Čitaj još:   Niču nove proruske republike u Ukrajini, Zelenski poručuje: Neće im to proći... (foto, video) 

Narušena atmosfera u FSS i reprezentaciji Srbije, činjenica da Srbija “mora”, i da će neuspjeh u još jednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo biti shvaćen kao smak svijeta, je velika prilika za Miodraga Radulovića i reprezentaciju Crne Gore.

Zato Radulović ima priliku da u utorak na stadionu “Rajko Mitić” postane veliki vojskovođa i odvede Crnu Goru na Evropsko prvenstvo koje se od 17. juna naredne godine igra u Njemačkoj.

Da nije bilo kiksa u Litvaniji Crna Gora bi čak i remijem u Beogradu zakoračila u Njemačku, ali je sada remi uz pobjede protiv Litvanije u Beogradu i Mađarske u Budimpešti, koja je već na Euru, put u evropsko sazvježđe.

Pobjeda je imperativ za Srbiju, pošto joj je poraz smak svijeta, a za Crnu Goru samo još jedna propuštena prilika. (S.Radulović)

BONUS VIDEO: Aleksandar Mitrović pred Srbija – Crna Gora: Najvažnija utakmica posljednjih 10-15 godina

izvor aktuelno.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more